NYTT FUNN: Dykkere har funnet en sag i Køge bukt, opplyser dansk politi. Funnet settes i sammenheng med drapet på Kim Wall. Den danske oppfinneren Peter Madsen (bildet) er siktet for å ha drept og partert Wall under en tur om bord i danskens privateide ubåt i august i år. Foto: Niels Hougaard / Ritzau / NTB Scanpix
NYTT FUNN: Dykkere har funnet en sag i Køge bukt, opplyser dansk politi. Funnet settes i sammenheng med drapet på Kim Wall. Den danske oppfinneren Peter Madsen (bildet) er siktet for å ha drept og partert Wall under en tur om bord i danskens privateide ubåt i august i år. Foto: Niels Hougaard / Ritzau / NTB ScanpixVis mer

Ubåt-mysteriet i Danmark:

Dykkere gjorde nytt funn i ubåt-saken: Dro opp sag fra havet

Dansk politi har funnet en sag de sjekker mot Kim Wall-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dykkere gjorde i går et funn av en sag, i forbindelse med politiets fortsatt pågående søk i forbindelse med det såkalte ubåtmysteriet i Danmark.

Sagen ble funnet i Køge bukt, i nærheten av den ruta politiet mener at drapssiktede Peter Madsens ubåt seilet den 11. august i år.

- Sagen blir nå undersøkt av våre kriminaltekninkere, for å fastslå om det er snakk om den samme sagen som politiet har lett etter i forbindelse med ubåtsaken, sier Jens Møller Jensen i Københavnspolitiet i en pressemelding.

Liket av danske Kim Wall ble partert etter det antatte drapet, og politiet leter fortsatt etter armene hennes.

Nekter for parteringsdrap

Den danske oppfinneren Peter Madsen er siktet for å ha drept og skjendet liket til den svenske journalisten Kim Wall om bord i hans privatbygde ubåt i sommer.

Helt siden torsoen av Wall ble funnet i strandkanten ved Amager i København, halvannen uke etter at hun ble meldt savnet 10. august i år, har Madsen hevdet at hun mistet livet da hun fikk en luke på 70 kilo i hodet i en ulykke om bord i ubåten.

Madsen hevdet at hun døde momentant, og at han i panikk skal ha valgt å kaste kroppen hennes over bord. Han påsto at kroppen hennes var hel på dette tidspunktet, og hvem som hadde delt opp kroppen, hadde han ingen svar på.

Lørdag kunne politiet imidlertid melde om et viktig gjennombrudd i saken, etter å ha funnet Kim Walls hode og ben. Det ble også funnet en pose med klær og en kniv i.

Testet DNA mot norske drapssaker

Onsdag meldte Kripos at de hadde bedt dansk politi om å oversende Madsens DNA-profil, slik at de kan sjekke den opp mot uløste drapssaker i Norge. Få timer seinere meldte Kripos at de ikke fikk noen treff på dansken i norske registre.

Mandag kom også meldingene om at DNA fra den drapssiktede dansken skal testes mot uløste drap i Sverige, ifølge TV4 Nyheterna.

Madsen skal blant annet ha oppholdt seg i Skåne, og DNA-testene skal utføres ved hjelp av en automatisk prosess i løpet av november, skriver NTB.

- I løpet av november kommer vi til å sjekke alle drap vi ikke har fått treff på, mot danske registre, selv Peter Madsens. Det skjer automatisk, opplyste Mattias Sigfridsson ved politiet i Skåne til TV4.

Dagbladet kommer tilbake med mer.