Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dykkere i gang med nye søk etter Per-Erik Burud

- I 9 av 10 tilfeller finner vi savnede i dette området, sier dykkersjef.

 I GANG IGJEN:  Dykkere fra Stavern Dykkersenter er i gang igjen med å søke etter Per-Erik Burud - her fra søket i går kveld.  -  I ni av 10 tilfeller har vi funnet savnede personer i Vestfold-skjærgården, sier dykkersjefen Roger Wisth. FOTO: EIRIK H. URKE/DAGBLADET.
I GANG IGJEN: Dykkere fra Stavern Dykkersenter er i gang igjen med å søke etter Per-Erik Burud - her fra søket i går kveld. - I ni av 10 tilfeller har vi funnet savnede personer i Vestfold-skjærgården, sier dykkersjefen Roger Wisth. FOTO: EIRIK H. URKE/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dykkere fra Stavern Dykkersenter og brannvesenet har tatt opp igjen leitingen etter den omkomne Kiwi-sjefen Per-Erik Burud ved 09-tiden i formiddag.

Basert på opplysninger fra den overlevende Asbjørn Aasheim, opplyste politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt i går kveld at det var Burud som kjørte ulykkesbåten.

Kiwi-sjefens kone Anita Burud og Aasheims kone Anne-Lene Novak Aasheim mistet livet i ulykken, der alle fire om bord i den 29 fot store RIB-båten sannsynligvis er blitt slynget i sjøen i en brå sving.

Leiteområdet er flere hundre meter langt og flere hundre meter bredt.

Den overlevende Asbjørn Aasheim var ute i båt med politiet i går for å prøve å påbevise ulykkesstedet. 

Svømte 200 meter Aasheim greide å svømme nærmere 200 meter inn til fast grunn på Flåteskjær. De to kvinnene ble funnet nær hverandre, i overflaten, kort tid etter ulykken ved 04-tiden natt til onsdag.

- Vi har gjort mange søk tidligere etter savnede personer i Vestfold-skjærgården, og i 9 av 10 tilfeller har vi funnet de omkomne.

- Det skal være gode sjanser denne gangen også, selv om det kan ta tid, sier daglig leder Roger Wisth i Stavern Dykkersenter til Dagbladet før dykkingen startet igjen i dag. Dykkerne dro ut fra Natholmen.

 PÅ LAND:  Ulykkesbåten med de to venneparene rette etter at den drev inn på fast grunn på Flåteskjær liker over klokka 04 natt til onsdag. FOTO: PRIVAT.
PÅ LAND: Ulykkesbåten med de to venneparene rette etter at den drev inn på fast grunn på Flåteskjær liker over klokka 04 natt til onsdag. FOTO: PRIVAT. Vis mer

Dykkersenteret har to båter og seks profesjonelle dykkere i området.

Neppe ut i åpent hav Dårlig sikt i vannet og et relativt stort leiteområde gjør at leitingen etter Burud kan ta mer enn en dag.

- Selv om strømmen fører utover, er det så liten strømføring her inne i skjærgården at den savnede neppe er ført ut i åpent hav. Men det er veldig dårlig sikt på grunn av mudrete bunn og ganske stillestående vann, sier Wisth til Dagbladet.

Området der de fire vennene fra Drammen og Solbergelva ble slynget ut av båten, har 10 - 12 meter dyp, men bare sikt en halv til en meter under overflaten.  Sikten er litt bedre når sola står høyt på himmelen i dag. Det er fine værforhold i området i dag.

Ingen vrakfunn - Det blir enklere å sirkle inn området der det er sannsynlig at den savnede ligger hvis vi først finner en gjenstand fra båten. Det gjorde  vi ikke i går, forteller Wisth.

I ytterkant av leiteområdet, ut mot åpent hav, er det litt bedre sikt og litt dypere - men ikke mer enn om lag 15 meter.

 FLRSTE HELIKOPTER:   Det første redningshelikopteret over havaristedet natt til onsdag. FOTO: PRIVAT.
FLRSTE HELIKOPTER: Det første redningshelikopteret over havaristedet natt til onsdag. FOTO: PRIVAT. Vis mer