FORTSATT SAVNET: 12 år gamle Dante Adolfsson fra Falkenberg i Sverige er fortsatt savnet siden han tirsdag kveld forsvant etter å ha gått tur med familiens hund. Nå leter dykkere etter ham. Foto: Privat
FORTSATT SAVNET: 12 år gamle Dante Adolfsson fra Falkenberg i Sverige er fortsatt savnet siden han tirsdag kveld forsvant etter å ha gått tur med familiens hund. Nå leter dykkere etter ham. Foto: PrivatVis mer

Borte siden tirsdag kveld:

Dykkere leter etter forsvunnede Dante (12)

Nye søk ved vann.

Tisdag kveld, etter mørket hadde lagt seg, fikk politiet melding om at 12 år gamle Dante Adolfsson var forsvunnet i Falkenberg.

Han hadde vært ute med hunden.

- Klokka 18 den kvelden får vi første melding om at foreldrene ikke finner ham etter å ha lett en stund, sier Ulla Brehm, pressetalsperson i svensk politi til Expressen.

Familiens hund kom tilbake, men ikke gutten. Og det er også her, i boligområdet Tröingeberg, som Dante sist ble sett.

Siden da har et hundretalls mennesker lett etter gutten, som har Downs syndrom. Organisasjonen Missing people har et godt styrket team som hjelper til i søket.

Dantes pappa, Sven Adolfsson, skrev i går kveld på sin Facebook-side:

«Snälla, sluta inte leta!!!!!

Dantes pappa.»

Dykket etter Dante

I natt dykket redningstjenesten ved et vannløp i Falkenberg i håp om å finne Dante. Ved 02:15-tiden avbrøt de innsatsen og forlot plassen.

Dykkerne fortsatte å lete torsdag morgen.

Politiet har satt opp store avsperringer i området og har ulike ressurser på plass. Politibåter og hundesøk er også med i leteaksjonen.

Ved lunsjtider lette kystvakta med vannskuter, og bidrar videre i søket med fem kystvakter.

Svensk politi har satt inn flere ressurser, og i morges uttalte politiet at det var blitt gjort funn som nå undersøkes om kan kobles opp mot gutten.

Ut dagen fortsetter militær styrke og Missing people å bistå i leteaksjonen.

Dante er meldt forsvunnet siden tirsdag.

Dagbladet oppdaterer saken.