Dykkere leter etter Rebecca (27)

Politiet framstiller siktet mann for varetektsfengsling i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dykkere fra brannvesenet i Bergen settes i formiddag inn i letingen etter savnede Rebecca Rist (27). Samtidig framstiller politiet for varetekstfengsling den 27 år gamle mannen som er anholdt og siktet i forbindelse med forsvinningen.

Politiet vil ikke gå ut med noen informasjon om grunnlaget for å begjære mannen varetektsfengslet før fenglingsmøtet starter 12.30, sier informajonsleder Trygve Hillestad ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Vader i kanal

Dykkerne skal vade vade i en kanal som ligger i Haukås-området der den 27 år gamle mannen bor og ble anholdt onsdag ettermiddag. Fem hundepatruljer  lette i går i Haukås-området uten å finne den savnede kvinnen. Politi med hunder fortsetter letingen i dag.

27 år gamle Rebecca Rist, som er narkoman og prostituert, ble sist sett da hun satte seg i en ventende, hvit bil mellom klokka 23.30 og 24.00 lørdag 2. desember utenfor hospitset hun bor i Møllendalsveien 19.

En venn av Rebecca, som bor på samme hospits og er siste sikre vitne som så henne i live, har forklart at hun ble hentet i en hvit Peugeot eller Ford Escort. 

Hvit bil og mobil

Den siktede 27 år gamle mannen, som er dømt for skadeverk og grove trusler og kjent for rusmisbruk og ustabil adferd, hadde en hvit bil stående utenfor sin bolig da han ble anholdt.

 LETTE MED HUNDER: Politiet søkte i går med hunder etter Rebecca. Foto: SCANPIX
LETTE MED HUNDER: Politiet søkte i går med hunder etter Rebecca. Foto: SCANPIX Vis mer

Naboer til mannen forteller til bt.no at han kjører en hvit Peugeot.

Politiet mener også at han har brukt sitt eget sim-kort i mobiltelefonen til Rebecca Rist i tiden etter at hun ble sette for siste gang.

Den 27 år gamle kvinnen ble først meldt savnet 12. desember, da  vennen fra hospitset ante uråd. Moren til kvinnen hadde sist sms-kontakt med datteren ettermiddagen før hun forsvant.

Dykkere leter etter Rebecca (27)
FORSVUNNET: Prostituerte Rebecca Rist forsvant 2. desember.