Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dykkere så død person i vrak

Kan være savnet danske i som er funnet i vrak fra 1940.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge fvn.no tror politiet det kan dreie seg om en av to savnede danske dykkere.

- Jeg kan ikke bekrefte at det en av dem. Men det er observert en død person gjennom et vindu i vraket, og vi har ingen andre savnede, sier operasjonsleder Stein Watne i Agder politidistrikt.

De to danskene har vært savnet siden september i fjor.

Det var klokken 10.25 lørdag at politiet i Kristiansand fikk beskjed om funnet i vraket av frakteskipet Seattle i Korsvikfjorden.

- Det er ikke mulig å ta seg inn i vraket, det må legges en plan for hvordan vi skal få ut vedkommende. Man kan ikke gå inn med dykkere, så det er mest sannsynlig at det må benyttes en miniubåt, sier Watne til NTB.

Politiet har varslet den danske ambassaden om funnet.

MS Seattle gikk ned i Korsvikfjorden under den tyske invasjonen av Norge 9. april 1940. Opp gjennom årene har det vært flere dødsfall i forbindelse med dykking rundt vraket.

I fjor høst ble satt i gang et omfattende søk da de to danske dykkerne, en mann og en kvinne i 40-årene, ikke kom opp som avtalt. De hadde da dykket i «Seattle»-vraket.

Dykkere, ambulanse, luftambulanse og en redningsskøyte ble satt inn. Men danskene ble ikke lokalisert, heller ikke med hjelp av miniubåter.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media