Dykkere slår avfallsalarm etter råttent fiskefunn: - Innvollene hadde begynt å tyte fra munnen

Fant død sild utenfor Drøbak i formiddag. 

DØD SILD: Dykkere i Drøbak har observert og hentet opp flere døde sild og andre typer fiskearter utenfor Gylte. Foto: Privat
DØD SILD: Dykkere i Drøbak har observert og hentet opp flere døde sild og andre typer fiskearter utenfor Gylte. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fritidsdykkere fra Drøbak fant noe de vanligvis ikke ser da de var ute og dykket ved Gylte i Drøbaksundet i dag.

Da dykkerne var fem meter under vann så de flere døde fisk som passerte med strømmen og fisk som slet med å puste.

Råtten fisk

- Fisken er nærmest forråtnet. På noen av dem ser jeg at innvollene hadde begynt å tyte ut fra munnen, og dette gjelder mange fisk, sier Rune Paulsen.

Paulsen driver et dykkerfirma i Gylte i Drøbak og det var hans dykkere som fant fisken. Dagbladet har vært i kontakt med noen av dykkerne, og ønsker at Paulsen skal uttale seg.

Dykkerne har hentet opp rundt 12 sild og de ligger nå i en bøtte som Paulsen forteller lukter råttent.

Også andre fiskearter er observert døde.

- Vi tenkte først at det var agn-sild, men en dykker observerte en berggylte (en fiskeart) som han bare tok med hendene fordi den var nesten død. Han svømte opp med fisken fra ni meter til en øvelsesplattform uten at den svømte vekk. Da skjønte vi at det var noe galt, fortetter Paulsen.

Han legger til at fiskene på Gylte er såpass tamme at de spiser av hånden når dykkere mater dem med blåskjell og lignende. Men de svømmer vekk hvis man prøver å ta på dem

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer