Dykkere søker etter 12-åring

Den 12 år gamle gutten med Downs syndrom som har vært savnet på Kråkerøy i Fredrikstad siden søndag, er fortsatt ikke funnet. Leteaksjonen på land er avblåst, og politiet og dykkere søker nå i sjøen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På mandag deltok rundt 70 personer fra politiet, Røde Kors Hjelpekorps og speidere i leitinga etter gutten. I går startet et nytt søk nærområdet, og politiet har søkt med hunder. I 20-tida i går kveld opphørte letaksjonen til land.

- Selv om leteområdet på land er ulendt og vanskelig, mener vi at vi har lett så grundig at det er liten sannsynlighet for at gutten er der, sier avdelingssjef Trond Gammelsrud i Fredrikstad politidistrikt til Dagbladet.no..

Politi og dykkere søker nå i sjøen mellom Arisholmen og Kråkerøy. Dykkere startet søk etter 12-åringen i sjøen ved 12-tida i dag, etter at det ble tilstrekkelig sollyst.

Gikk ned mot sjøen

Den 12 år gamle gutten med Downs syndrom forsvant fra hytta til familen på søndag. Et familiemedlem så gutten gå ned mot sjøen i 12-tida søndag formiddag, og det er den siste observasjonen som er gjort av ham.

- Vi har fått et par tips og vitneobservasjoner fra folk som mente de kunne ha sett gutten, men disse er nå sjekket ut av saken, sier Gammelsrud.

Ifølge foreldrene pleier gutten ofte å være ved vannet og kaste stein. Men da gutten ikke kom tilbake etter fire timer, varslet foreldrene politiet.

Gutten skal ha dårlig språk. I går varslet Røde Kors-ledelsen om at gutten trolig ikke kan svare på tilrop, selv om han skulle befinne seg like i nærheten av letemannskapet.

Gutten er hjemmehørende i Råde. Han har kort, blondt hår og hadde på seg grå bukser, gråsvart genser og joggesko da han forsvant.