Dykkere søker etter AirAsia-flyet

Fortsatt ingen signaler fra de svarte boksene.

NYE SØK: Stillere sjø gjør det mulig for dykkere å søke etter AirAsia-flyet. Foto: EPA/TATAN SYUFLANA/NTB Scanpix
NYE SØK: Stillere sjø gjør det mulig for dykkere å søke etter AirAsia-flyet. Foto: EPA/TATAN SYUFLANA/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fly og skip som leter etter omkomne og vrakrester, utvidet søkeområdet ettersom havstrømmer kan ha ført lik og rester av Airbus A320-flyet lenger bort i de åtte dagene som er gått siden flyet forsvant med 162 mennesker om bord.

Indonesias meteorologiske institutt sier at tropiske stormer kan vært en medvirkende årsak til at flyet styrtet, og de har stadig lagt hindringer i veien for letingen.

34 døde funnet Over 34 døde er hittil funnet i området der flyet ble borte mens det var på vei fra Surabaya i Indonesia til Singapore 28. desember.

Hovedfokuset for letingen er et område rundt 90 nautiske mil fra kysten av Borneo, der fem større gjenstander som kan være fra flyet, er lokalisert i grunt vann av skip som bruker sonar. Den største gjenstanden er 18 meter lang.

Ferdsskriveren og taleregistratoren - de såkalte svarte boksene - befinner seg i haleseksjonen, men det er uklart hvilke deler av flyet som eventuelt er observert, og det er fortsatt ikke fanget opp signaler fra de svarte boksene.

Håper på bedre vær - Forhåpentlig er været bra i dag slik at undersjøiske instrumenter kan brukes og dykkerne kan gå ned på bunnen, sier den ansvarlige for leteoperasjonen, S.B. Supriyadi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.