Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dykkere søkte etter Sigrid (16) i Østensjøvannet

Dykkere fra brannvesenet søkte søndag kveld i Østensjøvannet etter den 16 år gamle jenta som forsvant på vei hjem fra en venninne i Oslo natt til søndag.

Dykker: Dykkere gjør søk i Østensjøvannet etter den savnede jenta. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
Dykker: Dykkere gjør søk i Østensjøvannet etter den savnede jenta. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Brannvesenets dykkere har nå avsluttet for kvelden.

- Vi har ingen indikasjoner på at savnede har havnet i vannet. Men vi bruker de mulighetene vi har til rådighet, sier brannvesenets fagleder på stedet til Dagbladet. Søk i vannet
Tidligere på kvelden har tre dykkere søkt etter 16-åringen langs vannkanten i Østensjøvannet.

- Det er politiet som disponerer disse mannskapene og bestemmer hvor lenge de skal holde på. Tre andre dykkere vil også bistå når de er ferdig med et annet oppdrag, uttalte fungerende vaktkommandør Stig Henning Duaas i Oslo brann- og redningsetat til NTB i 21-tiden søndag kveld. Dykkere fra brannvesenet bisto politiet i søket etter jenta.

- Vi driver med søk langs land i Østensjøvannet, bekreftet Stig Henning Duaas fungerende vaktkommandør i Oslo brann- og redningsetat til Dagbladet.

To biler med froskemenn har vært på stedet, med til sammen seks dykkere.

Savnet Sigrid Giskegjerdet Schjetne ble meldt savnet da hun ikke kom hjem til avtalt tid lørdag kveld. Sporene etter henne forsvinner bare 300 meter hjemmefra. Der ble mobiltelefonen og skoene hennes funnet.

I en pressemelding fra Oslo Politidistrikt i kveld, sier politiet at de har foretatt kriminaltekniske undersøkelser på stedet, gjennomført vitneavhør og foretatt rundspørring i området hvor hun er savnet.

Politiet har også sammen med frivillige mannskaper fra Røde Kors og Norske Redningshunder i tillegg til svært mange andre lett etter henne i nærområdet. Brannvesenet setter nå i kveld i gang leting etter henne i Østensjøvannet.

Flere vitner har meldt om at de hørte skrik rundt 00.30-tiden natt til søndag. 

Leter: Krimteknikere leter etter spor ved Kanvas-barnehagen i Oslo. Det var her skoene og mobiltelefonen til den savnede 16åringen ble funnet. Foto: Jonas Sverrison Rasch / Dagbladet.
Leter: Krimteknikere leter etter spor ved Kanvas-barnehagen i Oslo. Det var her skoene og mobiltelefonen til den savnede 16åringen ble funnet. Foto: Jonas Sverrison Rasch / Dagbladet. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media