Dykkerne antatt omkommet

Leteaksjonen etter de to kvinnelige dykkerne ved Tjøme i Vestfold ble avsluttet uten resultat søndag kveld. Politiet regner med at de to kvinnene har omkommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to sportsdykkerne dro ut med båten «Steinbiten» sammen med kjærestene og to andre dykkere lørdag ettermiddag. De to kvinnene på 25 og 29 år fra henholdsvis Oslo og Tjøme ble meldt savnet etter at de foretok et dykk mellom Tjøme og Mostein ved 13-tiden lørdag - og ikke kom opp igjen. Etter resultatløs leting både på land og vann ble leteaksjonen avblåst søndag kveld.

- Vi har søkt i to dager. Søndag ble søket trappet opp og vi har søkt via luft, land og både over og under vann. Vi mener at disse må befinne seg under vann og at de dermed har omkommet, sier politiadjutant Marius O. Dietrichson ved Tønsberg politidistrikt til NTB.

Søk med miniubåt

Mandag morgen vil man fortsette søk under vann med miniubåt.

- Vi har ingen formening om hva som er årsaken til at de to har omkommet, sier Dietrichson.

Mannskaper fra Forsvarets fort på Mågerø, politiet og Røde Kors og frivillige deltok i leteaksjonen søndag. I tillegg deltok 12 fartøy, et helikopter og fire dykkere.

Populært dykkeområde

Kvinnene dykket med tørrdrakter, og hadde ellers meget godt utstyr, men de hadde ikke line.

Daglig leder i Norges Dykkerforbund, Per Vangsøy, sier at hele Tjøme er et meget populært område for dykkere, men at det ikke er spesielt vanskelig å operere i.

Dybden i området der de to kvinnene forsvant, skal være 40 meter.