Dykkerne fant ikke Tom Halvorsen

STAVANGER (NTB): Liket av Tom Halvorsen ble ikke funnet da en undervannsbåt ble sendt ned for å hente ham opp. Dermed er etterforskningen satt tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fredag mente erfarne dykkere at de hadde klart å lokalisere Tom med et dypvannskamera seks nautiske mil utenfor Tananger. Dette er i tråd med forklaringen som den drapssiktede 24-åringen har gitt politiet. Men i dag måtte etterforskerne ved Stavanger-politiet innse at stedet ikke stemte.

Et psykisk puss

Tre erfarne dykkere fulgte nøye med et undervannskamera som ble dratt etter en båt. Idet kameraet passerte et bestemt sted mente dykkerne at de så et menneske på bunnen.

- Vi var sikre på observasjonen, og trodde at det bare var snakk om om få inn skikkelig utstyr for å kunne få brakt gutten opp på en forsvarlig måte, forteller Østebø.

Oljeselskapet Phillips og to profesjonelle dykkeselskap fikk i oppdrag å hente opp den drepte blårussen med meget avansert utstyr.

Nye avhør

Politiet har nå liten tro på opplysningene den drapssiktede 24-åringen har gitt om stedet der han skal ha dumpet Tom Halvorsen. Nå venter nye avhør.

- Førsteprioriteten vår er å finne gutten. Vi fortsetter intensivt med nye avhør og taktisk etterforskning, sier Østebø.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer