Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dykking ved «Estonia» splitter Sverige

Svenskene er splittet i synet på dykking på vraket av «Estonia». Også de pårørende og overlevende etter forliset er uenige seg imellom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I to dager har et amerikansk dykkerskip ligget på havaristedet i Østersjøen. Dykkerne skal lete etter tegn på «Estonia»s skrog som kan bekrefte en teori om at det var en eksplosjon om bord før skipet sank.

Dykking på det fredede gravstedet er et komplisert spørsmål for de pårørende. Men mistroen er så sterk til havarikommisjonens konklusjoner om ulykkesårsaken, at de hilser velkommen et nytt forsøk på å kaste lys over katastrofen.

En opinionsmåling i Expressen nylig viste at halvparten av svenskene synes det er galt å dykke på havaristedet. En fjerdepart synes det er riktig, og like mange er usikre.

Dagens Nyheter skrev til 711 pårørende og overlevende og spurte hva de mente. Av de 511 som svarte, var hele 73 prosent positive til dykking og bare 23 prosent imot.

(NTB-TT)