Dylan (9) funnet død

Idaho-gutten og søsteren (8) ble kidnappet av pedofilidømte Joseph Edward Duncan III.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I forrige uke ble levningene av et barn funnet i et skogsområde i Montana. Politiet fryktet det var liket av den savnede niåringen Dylan Groene, som ble bortført sammen med søsteren Shasta (8) i mai.


Levningene ble sendt til FBI for DNA-analyse. Nå bekrefter politiet at det var den lille gutten som ble funnet, melder CNN.

- Av respekt for Groene-familien, og av hensyn til etterforskningen, vil vi ikke gi ytterligere kommentarer, skriver Idahos politikaptein Ben Wolfinger i en pressemelding.

Kidnappet

Dylan og Shastas mareritt startet i Coeur d\'Alene i Idaho 16. mai. Groene-familiens naboer la merke til at hundene deres sto og bjeffet utenfor huset, og gikk over for å se hva som sto på.

Inne i huset fant de likene av søskenparets mor Brenda (40), storebror Slade (13) og stefar Mark McKenzie (37). Alle tre var brutalt slått ihjel.

Dylan og Shasta var sporløst borte og ble umiddelbart meldt savnet. Politiet kontaktet FBI og satte i gang en klappjakt på den eller de som kunne ha tatt dem.

Fant Shasta

SEKSUALFORBRYTER: Joseph Edward Duncan III (42) er mistenkt for å stå bak trippeldrapet og kidnappingen i Idaho. Foto: SCANPIX/AP
SEKSUALFORBRYTER: Joseph Edward Duncan III (42) er mistenkt for å stå bak trippeldrapet og kidnappingen i Idaho. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Dagene og ukene gikk uten at de to barna dukket opp. Politiet fryktet det verste. Over hele delstaten ble det hengt opp bilder og etterlysningsplakater av søsknene, og saken fikk enorm oppmerksomhet i USA.

Gjennombruddet kom lørdag 2. juli. Ansatte ved et gatekjøkken i Coeur d\'Alene så ei lita jente sammen med en voksen mann. Jenta liknet Shasta på en prikk, og politiet ble tilkalt.

For å oppholde jenta og mannen ga servitøren Amber Deahn (24) dem fargeblyanter, papir og dessert. Kort tid seinere kunne politi pågripe pedofilidømte Joseph Edward Duncan III (42) fra Fargo i Nord-Dakota. De slo fast at det virkelig var den savnede jenta som var funnet. Endelig kunne hun bli gjenforent med pappa Steve.

- Hun ser ut til å være i god fysisk form, men det er ganske åpenbart at hun har vært gjennom en traumatisk periode, sa politikaptein Ben Wolfinger.

Lette etter Dylan

Det var imidlertid ingen spor etter broren Dylan. Politiet snakket med Shasta, og fikk høre en rystende historie om kidnapping og misbruk.

Duncan nektet å fortelle hvor 9-åringen var eller hva som var skjedd med ham.

Politiet fikk likevel informasjon som tydet på at gutten var død. Inntil de fant levningene i Montana hadde politiet avhørt flere hundre personer, gjennomsøkt 800 tonn avfall og mottatt over 2000 tips.

42-åringen ble siktet for to tilfeller av kidnapping med den hensikt å voldta, og for overgrep mot barn under 16 år. Han er i øyeblikket varetektsfengslet i påvente av en rettslig høring 19. juli.

Da risikerer han å også bli siktet for trippeldrapet i Idaho.

- Etterforskningsteamet tror Joseph Duncan er den eneste ansvarlige for disse lovbruddene, sa Wolfinger i forrige uke.

Sexforbryter

Joseph Edward Duncan ble som 16-åring i 1980 dømt til 20 års fengsel for å ha pistoltruet og voldtatt en 14-årig gutt. Han sonet i et rehabiliteringsprogram for seksualforbrutere og slapp ut på prøvetid i 1994.

Tre år seinere måtte han i fengsel igjen etter at han brøt løslatelsesvilkårne. Ifølge CNN sonet han resten av voldtektsdommen og ble satt fri i juli 2000. 

 I mars i år ble han pågrepet og siktet for å ha antastet en sju år gammel gutt i fjor sommer, men han slapp ut mot kasjon.

Politiet var allerede på jakt etter ham da Dylan og Shasta ble bortført. 42-åringen hadde nemlig unnlatt å registrere seg som domfelt overgriper da han dro fra én delstat til en annen, slik amerikansk lov krever.LES OGSÅ:

• Mor, stefar og bror funnet drept

• Drept av slag mot hodet

• Mann avhøres om trippeldrap

• Funnet i live

• Har de funnet Dylan?

• Hva gjorde han med Dylan

• «Happy Joe er i fangekjelleren»

• Politiet fulgte pedo-blogg

HÅPET I LDET LENGSTE: Hele USA fulgte forsvinningsdramaet i Idaho. Overalt i barnas hjemtrakter hang det savnetplakater og opprop for å få dem hjem i live.
SAMMEN MED KIDNAPPEREN: dette videoopptaket fra en storkiosk viser Shasta (8) sammen med Duncan. Bare timer seinere ble de to gjenkjent på et gatekjøkken, og 42-åringen ble pågrepet.
ENDELIG HJEMME HOS PAPPA: Steve Groener ble gjenforent med sin datter samme dag hun ble funnet. Fortsatt var Dylan (9) savnet.
TRIPPELDRAP: Søskenparets mor, bror og stefar ble funnet drept i dette huset i Coeur d\'Alene i Idaho 16. mai i år.
KIDNAPPET: Shasta Groene (8) og storebror Dylan (9). Kun Shasta kom fra marerittet i live.