Dylan-CD om døden

NEW YORK (Dagbladet): Det har vært stille rundt Bob Dylan etter at han ble slått ut av en soppinfeksjon i mai. Den gang gikk ryktene om at den myteomspunne stjernen var døden nær. Nå er Dylan klar med en ny plate, som blant annet handler om nettopp døden. Plata kommer i handelen først i september.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Time Out Of Mind» inneholder tekster som vil gi Dylanologer nok å granske. Bare hør på «Standing in the Doorway», der stjernen synger: «I got no places left to turn/I got nothing left to burn». Det skal riktignok understrekes at plata ble til før Dylan ble innlagt på sykehus 25. mai.

Dylan måtte den gang avlyse sin Europa-turne. Nå er stjernen igjen på beina og vil turnere i USA i august. Det er ikke noe som tyder på at Dylan kommer til Europa med det første.

Om døden

Den nye plata - den første siden «Under The Red Sky» i 1990 - ble innspilt i Miami og er co-produsert av superprodusenten Daniel Lanois. Samme mann produserte Dylans kritikerroste «Oh Mercy» fra 1989.

Tekstene skal ifølge de som har fått lytte gjennom plata være mer direkte og avslørende enn noensinne. To av låtene har døden som tema, «Tryin' to Get to Heaven» og balladen «Not Dark Yet».

Romanse

«Highlands» er en slakk, bluesy låt, der 56-åringen klager over livet i det samme gamle buret og lengter etter noen som kan skru tilbake klokka.

Litt romanse-prat er det også tid til på den nye skiva, i «Dirt Road Blues» leter Dylan etter kjærlighetens solside. I «Love Sick» er det det stikk motsatte som er tema. Og som enhver superstjerne med et rimelig stort ego, utbryter Bob Dylan på låta «Til I Fell In Love»: «Når jeg er borte, vil du huske mitt navn».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer