Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dylan fyrte den første jointen

LONDON (Dagbladet): Sir Paul McCartney røykte hasj første gang i august 1964. Dette skjedde på et hotellrom i USA sammen med Bob Dylan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette kommer fram i Paul McCartneys biografi «Many Years From Now».

Beatles var på USA-turné i august 1964, og hadde leid en hel etasje på et stort hotell i New York. Av sikkerhetsmessige hensyn kunne ikke de berømte fire gå ut av hotellet, og ordnet i stedet et møte med Bob Dylan.

Fra vin til cannabis

Bob Dylan ville ha billig vin under besøket, men ble tilbudt piller som Beatles hadde med. Han takket nei, og sa at han hadde noe som «var bedre».

Dylans sikkerhetsvakt tok fram narkotikaen, og Bob Dylan rullet en sigarett. Denne ble sendt rundt, og Paul McCartney forteller i boka at han ble virkelig «høy».

Etter hvert gikk det slag i slag, og i 1966 testet sir Paul LSD. Dette skjedde hjemme hos en kvinne han kjente.

I 1966 inviterte også Paul McCartney flere venner til fest i sin leilighet i London. En av gjestene var Rolling Stones-vokalist Mick Jagger.

- På denne festen ga jeg Mick hans første cannabissigarett, forteller Paul McCartney.

Horekunde

Paul McCartney forteller at en av hans favorittrestauranter i London var The Bag O'Nails, et sted som også var kjent for sine prostituerte.

I boka forteller han at han en kveld tok med seg en av de trendy horene hjem, og ble etterpå bedt om å betale for tida, noe han nektet. Om hun fortjente betaling, forteller boka ingenting om.

Sir Paul tar også mye av æren for musikken til The Beatles. Han hevder at han var hjernen bak musikken de to skrev sammen, og at de fleste melodiene ble skrevet svært kort tid før platene ble spilt inn.