Dylan kan være DØDSSYK

I helga ble Bob Dylan (56) innlagt på sykehus på ukjent sted i USA med sterke brystsmerter. Den legendariske sangeren og låtskriveren har fått diagnosen histoplamose - en hjerteinfeksjon som stort sett rammer hiv- og aidssyke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

og ANDERS GRØNNEBERG

Infeksjonen rammer hjertet og fører til en oppsvulming av sekken som omgir hjertet. En potensielt livstruende infeksjon, opplyser Dylans plateselskap Columbia Records i New York i en pressemelding.

Immunsvak

- Vanligvis er ikke en slik hjerteposebetennelse livstruende, men jeg kjenner selvsagt ikke Bob Dylan og hans helsetilstand. Stort sett rammer sykdommen folk med svekket immunsystem, opplyser professor John Kjekshus ved Rikshospitalet.

- Med svekket immunsystem, tenker du da på hiv- og aidssyke?

- Ja, det er stort sett aidssyke som rammes av histoplamose. Det er veldig sjelden den rammer andre. Men jeg vil presisere at jeg ikke mener eller sier at Dylan er aidssyk. Jeg uttaler meg bare generelt om sykdommen, sier Kjekshus.

Dagbladet vet verken hvor han er innlagt eller hvordan tilstanden hans er. Men det bekreftes likevel at Dylan vil bli værende på sykehuset, som muligens er i New York, inntil legene er overbevist om at han har blitt bedre.

Avlyst turné

Bob Dylan, som fylte 56 år lørdag, hadde sterke smerter i brystet da han ble innlagt.

Det som i hvert fall er sikkert, er at den forestående europaturneen er avlyst. Den omfattet konserter i Irland, Storbritannia og Sveits. Men plateselskapet håper likevel at han vil være frisk nok til å turnere i USA i august. Dylan, som de siste ti årene så å si alltid har vært på turné, hadde nettopp avsluttet en tur gjennom Canada og Nordøst-USA, før han holdt konsert i Los Angeles.

Utsetter album

I mars skulle Dylan ha gitt ut sitt første album med nye sanger siden 1990, men den utgivelsen er utsatt til månedsskiftet august/september. Innen den tid kommer en samling med mange av mannens låtklassikere på en CD. Den er i butikken i sommer.