Laila Anita Bertheussen i retten

Dymo-tilståelse sentral i rettssaken

Rundt 30 vitner skal forklare seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når dommerne i dag kommer inn Oslo tingretts sal 250, starter en av norgeshistoriens mest omtalte rettssaker. På tiltalebenken sitter Laila Anita Bertheussen (55), samboer med tidligere justisminister Tor Mikkel Wara (Frp).

Det er satt av ti uker til hovedforhandlingen, som omfatter rundt 30 vitner.

Nekter skyld

Tiltalen mot Bertheussen er på fire punkter: angrep på demokratiet, trusler, fabrikkering av en straffesak og ulovlig omgang med brennbart materiale.

Bertheussen har hele tida nektet for å stå bak hærverk og trusler mot seg selv og samboeren, samt trusselbrev til tidligere sikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde og stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde.

- Vi tar bare ut tiltale når vi mener bevisene er tilstrekkelige for en dom. Etter vår mening står saken sterkt, sier statsadvokat Frederik Ranke til Dagbladet.

Bertheussens forsvarer John Christian Elden har gjentatte ganger uttalt at politiet bare sitter på indisier framfor håndfaste bevis, og har tidligere anklaget PST for «tunnelsyn» i etterforskningen.

Fageksperter

Mange av vitnene er fageksperter, både sivile og fra politiet. De skal redegjøre for blant annet bruken av Bertheussens helseapp til bevegelsessensorer i utgangsdøra, hva slags tusj som ble brukt til «RASISIT»-påskriften på husveggen, og analyse av trusselbrevene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer