Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dynamisk stat

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andelen kvinnelige ledere i staten er nå oppe i 34 prosent. Målsettingen om en andel på 40 bør dermed være innen rekkevidde. Særlig med tanke på at den var så lav som 22 prosent i 1997 og 29 prosent i 2001. Klarere prosedyrer, skjerpede krav i ansettelsesfasen og motiveringsarbeid er oppskriften, ifølge Dagsavisen, som har intervjuet Anne Christoffersen i Moderniseringsdepartementet.

Kvinneandelen er også høy i statlige styrer, råd og utvalg - hele 42 prosent. Og i statens 11 heleide selskaper er andelen kvinner blant de eieroppnevnte styremedlemmene 45 prosent. Det nytter, med andre ord. Sannsynligvis vil neste etappe være lettere enn de foregående, siden relativt flere kvinner i ledende stillinger samtidig øker. Selv om jordsmonnet for kvinnelige ledere nok er bedre i staten enn i privat sektor, bør dette anspore gutteklubben grei i privat næringsliv til å få fart på sin egen likestilling.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media