Dynamitt fjernet fra Statoils anlegg på Kollsnes

Dynamitten som ble funnet ved Statoils prosesseringsanlegg på Kollsnes vest for Bergen onsdag, ble fjernet natt til torsdag. Anlegget ble dermed startet opp igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- En ekspert fra Forsvaret, som ble rekvirert av stabsleder i Hordaland politidistrikt, var før midnatt og så på forholdene ved funnstedet. Han konkluderte med at Statoils eksperter hadde gjort riktige vurderinger, opplyser pressetalsmann Ørjan Heradstveit for norsk sokkel i Statoil til NTB.

Han forteller at tiltakene som først ble besluttet utført ved anlegget for gassprosessering i Øygarden kommune, er satt i verk og at situasjonen dermed er normalisert.

- Dynamitten ble fysisk fjernet, og rester av dynamitt i området renset. Skytematter er lagt over området, som en ekstra sikring. Anlegget kjøres nå i gang igjen, sier Heradstveit.

Dynamittfunnet ble gjort i forbindelse med graving i 15.30-tiden. Alt arbeid ved gassanlegget på Kollsnes ble umiddelbart stoppet, anlegget ble evakuert og produksjonen stanset.

Til sammen 46 personer ble evakuert og det var etter dynamittfunnet kun innsatspersonell innenfor anlegget.

Det var politiet som ba om bistand fra Forsvaret for videre håndtering av situasjonen. Statoils beredskapsorganisasjon på Kollsnes ble mobilisert, og både politiet og myndighetene ble tidlig varslet.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer