Dynamitt på søppelplass - bombegruppa rykket ut

Oppegård miljøstasjon evakuert og stengt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oppegård miljøstasjon på Sofiemyr ble evakuert og stengt for publikum i 100 meters omkrets etter at farlig sprengstoff ble oppdaget inne på anlegget i ettermiddag.

- Det var en observant ansatt som tok en ekstra sjekk på en bærepose som var hensatt oppå en søppeldunk. I bæreposen lå det to-tre kilo dynamitt sammen med elektriske fenghetter. Det kan være en livsfarlig kombinasjon, sier operasjonsleder Leif Holten ved Follo politikammer.

Politiet fikk melding om sprengstoffunnet klokka 17.07.

Bombegruppe Bombegruppa fra Oslo politidistrikt kom til det avsperrede området ved 18-tiden for å ta hånd om sprengstoffet.

Også tidligere i år er den samme miljøstasjonen blitt evakuert og avsperret på grunn av farlig gods som er blitt dumpet ulovlig.

- Sist vinter ble det oppdaget en granat blant avfallet. Det viste seg at den var uten sprengladning, opplyser daglig leder Runar Jacobsen i FolloRen til Dagbladet.

Det er dette selskapet som driver miljøstasjonen.

Ved 18.30-tiden var miljøstasjonen åpen igjen etter at poluitiets sprengstoffspesialister hadde tatt hånd om dynamaitt og fenghetter. Dermed slapp publikum med søpellass inn før ordinær stengetid klokka 20.