Dynamittbanden kan være sprengt

En 26-åring fra Enebakk kan være medskyldig i ran av seks minibanker i Follo de siste tre månedene. Minibank-ranene har gitt 4,5 millioner kroner i utbytte. Mannen er foreløpig siktet for det siste ranet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den varetektsfengslede mannen har en fortid som vinningsforbryter. Politiet håper nå å stå foran et gjennombrudd i etterforskningen av til sammen 12 minibank-ran. De sju siste er sprengt i Follo-distriktet.

Follo-lista

Seks av sju ran i Follo-distriktet har vært vellykkede. Bare i Son hadde ranerne ikke kraftig nok dynamittsalve. De øvrige minibank-ranene var slik:

28. mars, Vinterbro: 16. mai, Tomter: Sparebanken NORs minibank på Tomter i Hobøl sprengt. Ranerne stakk av i ukjent bil. Alarmen gikk klokka 03.05. Utbytte: 500000 kroner. 20. mai, Drøbak : 1. juli, Kolbotn : 16. juli, Ås: Sparebanken NORs minibank i Ås sentrum sprengt. Tre maskerte ranere plasserte dynamitt på minibanken. Salven var ikke nok til å sprenge automaten. To minutter seinere gikk ladning nr. to av. Ranerne ble filmet. De hev penger i en sekk og stakk av i en BMW stasjonsvogn. Den ble funnet igjen i Hobøl. Alarmen gikk første gang klokka 04.13. Utbytte: 700000 kroner.

To minibanker sprengt inne på kjøpesenteret. Ranerne kjørte to biler gjennom vindusrutene, sprengte to DnB-automater og stakk av. En stjålet Ford Escort sto igjen. Alarmen gikk klokka 05.30. Utbytte (to banker): 1750000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer