Dynastiet Olsen

Det foregår en rettssak i Oslo byrett som overgår det meste som har versert for norske domstoler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TÅRER SPRETTER , beskyldninger hagler. Det handler om makt, følelser og penger. Er du lei av «Hotel Cæsar» og «Big Brother», bør du skru over til Oslo byrett. Oppgjøret mellom brødrene Fred. og Petter Olsen har såpeoperaens trekk. Men som virkelighet er det tragisk, der detaljer fra et mangfoldig familieliv brettes ut vidt og bredt. Det pikante er at det gjelder en familie som i flere generasjoner har personifisert den norske kapitalismen. De har skapt store verdier og tusenvis av arbeidsplasser. Fra sitt tilbaketrukne hovedkvarter i Hvitsten ved Oslofjorden har de styrt investeringer i alle verdensdeler. Deres skip har vist det norske flagg på alle hav.

MEN DYNASTIETS NÅVÆRENDE PATRIARK , Fred., har søkt å holde en lav profil i den norske offentlighet. Han er en sky kunstnernatur. Derfor har det vært desto større oppmerksomhet om ham når han fra tid til annen har stått fram som tenker og filosof. Det må sies at den økonomiske analyse har vært bedre enn den politiske. I 1970-årene fryktet han at den snille statsminister Odvar Nordli ville legge landet åpent for kommunistene. Men hans analyser av Kondratjev-bølgene, som viser mistenkelig likhet med solflekkbevegelsene, må ha vært mer treffsikre. Fred. Olsen har så visst ikke gjort skam på arven fra sine forfedre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer