Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Dyne-Larsen» solgte sengetøy for 33 mrd.

Lars Larsen og hans Jysk håver inn milliarder.

DYNER OG SENGETØY er lukrativt for Jysk-eier Lars Larsen. Foto: Shutterstock
DYNER OG SENGETØY er lukrativt for Jysk-eier Lars Larsen. Foto: Shutterstock Vis mer


(Finansavisen:) Lars Larsen, eller «Dyne-Larsen» som han er kjent som i Danmark, fortsetter å slå rekorder, skriver Finansavisen.

Selskapet hans Jysk med 2.500 butikker over hele verden økte omsetningen til 25 milliarder danske kroner i forretningsåret 2016/2017, som løper fra september til august. Det tilsvarer 33 milliarder norske kroner.

Overskuddet før skatt økte med 9 prosent til 3,2 milliarder danske kroner, som er 4,2 milliarder norske. Bonus til de ansatte

Jysk har rundt 22.000 ansatte, som nå også får nyte godt av rekordresultatene. I hjemlandet Danmark får butikkmedarbeiderne 5.000 og 32.000 danske kroner i julebonus.

Snittet ligger på 14.500 kroner, skriver den danske avisen Børsen, ifølge Finansavisen.

Mål om 5.000 butikker

Jysk selger nå dyner, madrasser, møbler, gardiner og mye annet i alle europeiske land bortsett fra Irland.

Sist år åpnet Jysk mer enn 100 nye butikker, og gikk inn i fem nye land; Belgia, Hviterussland, Moldova, Georgia og Tadsjikistan.

I Norge har Jysk over 90 butikker.

Lars Larsen har satt som målsetting at Jysk skal nå 5.000 butikker over hele verden.

Flere økonominyheter:

Tjente halv mrd. på 50 dager
Trygve Hegnar om «festningen» Oslo

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling