Dynket i etterbarberingsvann og påtent

Offeret mener det var på grunn av sin legning.

PÅTENT: 22 år gamle Lasse Wethal ble dynket i etterbarberingsvann og påtent på et nachspiel i Holmestrand. Selv tror han årsaken var sin homofile legning. (Foto: Anne Charlotte Schøll - Tønsberg Blad.)
PÅTENT: 22 år gamle Lasse Wethal ble dynket i etterbarberingsvann og påtent på et nachspiel i Holmestrand. Selv tror han årsaken var sin homofile legning. (Foto: Anne Charlotte Schøll - Tønsberg Blad.) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): På lørdag ble 22 år gamle Lasse Wethal fra Holmestrand påtent på et nachspiel. Politiet har nå siktet en jevnaldrende mann i saken.

22-åringen ble dynket i etterbarberingsvann og påtent mens han sov. Selv husker han lite fra selve hendelsen, men etter å ha snakket med de andre på festen mener han at årsaken var at han var homofil.

Politiet har hatt fem personer inne til avhør og besluttet i dag å sikte en av nachspiel-deltakerne.

Legningen skal ha utløst angrepet
- Jeg var på nachspielet med to kamerater blant annet han som bodde der, de fleste som var der er jo folk som jeg kjenner litt eller vet hvem er. Holmestrand er jo et lite sted, sier Lasse Wethal til Dagbladet.

22-åringen mener at det var på grunn av hans legning som utløste angrepet.

- Dette dreier seg om person som tydeligvis er litt syk i hodet. Jeg har vært åpen med min legning i alle år og de fleste vet om dette, men jeg har aldri opplevd noen form for hets for min legning før dette.

Wethal er veldig lettet etter politiet siktet en mann i saken.

Lar seg ikke skremme
- I går virket det som ingen vitner hadde sett nøyaktig hva som hadde skjedd, så jeg var litt bekymret for at de ikke ville sikte noen. Jeg er veldig glad nå.

Holmestrand-gutten forteller Dagbladet at han har forbrenninger på hele venstre side, mest alvorlig bak ørene og på armene.

Etter hendelsen der han ble påtent av en nå siktet person, vil han ikke la seg skremme av voldsepisoden.

- Jeg kan ikke gå rundt og være redd bare fordi en person er idiot, jeg vil ikke la dette prege livet mitt., sier han.

Politiet kan utvide siktelsen mot tiltalte
- Vi har siktet en person for legemsbeskadigelse og han sitter i avhør nå, sier politiadvokat Anniken Rasch til Dagbladet.no.

Kan siktelsen bli utvidet med tanke på alvoret i saken?

- Du kan si at han foreløpig blir siktet for legemsbeskadigelse, og at det hele tiden vil bli vurdert om man skal endre siktelse. Hvis vi endrer siktelse etter mordbrannparagrafen eller hvis det skulle bli en sak om rasistiske ytringer på grunn av homofili, vil jo dette bli sterkt straffeskjerpende, sier Rasch.

Anniken Rasch ville ikke gå nærmere inn på selve hendelsesforløpet i saken grunnet fare for bevisforspillelse. Det vil bli vurdert i løpet av kvelden om den siktede mannen vil bli varetektsfengslet.

Tønsberg Blad intervjuet tidligere i uken en av mennene som har blitt avhørt av politiet, han følte seg da beskyldt for å ha vært den som satte fyr på Lasse Wethal.

— Plutselig var det full fyr. Folk forsøkte å slukke med brus av noe slag. Jeg helte ølen min over, men det virket som det brant like voldsomt under klærne, sier den 22 år gamle mannen. Det er uvisst om dette er den samme personen som nå er siktet av politiet.

Ifølge politiet skal flere personer ha sittet rundt et bord da de plutselig så at hodet til 22-åringen var i flammer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer