- Dyp og bunnløs sorg

Ingrid-Elisabeths familie om tapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LES OGSÅ:

- Jeg har skutt dama mi

Vennene i sjokk

17-åringen fengslet for drapet

Drepte med pappas pistol

(Dagbladet.no): Familien til Ingrid-Elisabeth Berg (16), som ble skutt og drept av kjæresten natt lørdag, uttaler seg til pressen via sin bistandsadvokat Gyrid Holmene.

"Familien Berg har mistet sin umistelige Ingrid-Elisabeth. De er i dyp og bunnløs sorg.

Familien ønsker gjennom denne pressemeldingen og takke for all støtte og hjelp de har fått fra sitt lokalmiljø. Det har vært, og er, en uunnværlig støtte for dem.

I SORGElever og ansatte ved Sandnes videregående skole sørget i går over det tragiske tapet av førsteklasse-eleven Ingrid-Elisabeth Berg (16). Foto: Leiv Gunnar Lie
I SORGElever og ansatte ved Sandnes videregående skole sørget i går over det tragiske tapet av førsteklasse-eleven Ingrid-Elisabeth Berg (16). Foto: Leiv Gunnar Lie Vis mer

De ønsker ikke selv, eller via andre, å kommentere og utdype ytterligere om sitt tap og omstendighetene rundt dette", sier familien i en pressemelding.

Ingrid-Elisabeth ble funnet livløs ved en fotballbane i Hommersåk av to unge menn, hun var skutt flere ganger. Jenta døde seinere av skadene på Stavanger Universitetssykehus. Hennes 17-årige kjæreste ringte selv til politiet og fortalte at han hadde skutt 16-åringen. Han ble pågrepet samme natt, siktet søndag og varetektsfengslet i fire uker i går, to av ukene med brev- og besøksforbud.

Paret hadde deltatt på en fest i klubblokalet til Riska fotballklubb. I dag ble det kjent at Ingrid-Elisabeth skal ha snakket med en tidligere kjæreste, noe siktede skal ha mislikt. 17-åringen forlot festen, og kranglet med 16-åringen på telefon på vei hjem. Her hentet han farens .22-kaliber-pistol før han vendte tilbake til festen og skjøt Ingrid-Elisabeth.

Paret skal ha vært kjærester i et halvt års tid før tragedien inntraff.

Vennene til kjæresteparet er i sjokk etter drapet, og skjønner ikke hvordan den tidligere ustraffede 17-åringen kan ha gjort det.

Familien ønsker nå ro rundt saken. De ønsker ikke å kommentere den ytterligere, og ber om at pressen ikke er tilstede under minnestunden og begravelsen til den 16 år gamle jenta.