Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Fedme

Dypdykk i arkiver helt fra 1946: Tydelig nedgang i barnefedme

 - Nedgangen var en gledelig overraskelse.

SVERIGE: Nærmere 23 prosent av guttene som ble født i 1991 var overvektige eller fete da de var åtte år. For barn født i 2006 gjaldt det drøyt 19 prosent. <br>Foto: Scanpix.
SVERIGE: Nærmere 23 prosent av guttene som ble født i 1991 var overvektige eller fete da de var åtte år. For barn født i 2006 gjaldt det drøyt 19 prosent.
Foto: Scanpix. Vis mer

(Dagbladet): Etter et dypdykk i journalarkiver helt fra 1946 kan en svensk studie rapportere om en tydelig nedgang i barnefedme. Studien er gjennomført ved Sahlgrenska Akademin i Gøteborg.

Forskning.no skrev om studien først.

Tydelig nedgang i SverigeForskerne samlet inn informasjon om vekt og høyde for gutter på åtte år, født hvert femte år i tidsperioden 1946-2006.

Økningen var betydelig fra fødselsåret 1971, og toppet seg i 1991. Deretter fulgte en stabilisering eller tendens til reduksjon.

Reduksjon av gjennomsnittlig BMI, forekomst av overvekt og fedme ble observert etter fødselsår 1991. For gutter født i Sverige med foreldre som er født i Sverige, ble en betydelig reduksjon observert mellom fødselsårene 1991-2006.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?