TikTok:

Dypper testiklene sine i soyasaus

Mener de kan smake sausen.

SJOKKERT: TikTok-brukeren Axl James mener han kan smake soyasausen via pungen sin. Skjermdump: TikTok
SJOKKERT: TikTok-brukeren Axl James mener han kan smake soyasausen via pungen sin. Skjermdump: TikTok Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Flere menn på appen TikTok har publisert videoer av at de tar soyasaus på pungen sin for å se om de kan smake det.

Grunnen er en bruker som fant en gammel artikkel fra Daily Mail der de har skrevet at testikler har smaksløker som kan oppdage søte smaker.

De refererer til en studie fra 2013, som ble publisert Proceedings of the National Academy of Sciences, der det blant annet sto at mus kan smake noen smaker med testiklene sine.

TikTok-brukeren Reagan, som fant denne studien, ba andre menn på appen om å dyppe testiklene sine i noe.

- Det er for vitenskapen, og jeg trenger å vite det.

Smakstest(-ikler)

Flere mannlige TikTok-brukere har nå, ifølge New York Post, frivillig dyppet skrotumet sitt i sausen for vitenskapens skyld.

Blant andre brukeren Axl James. I videoen han har lagt ut på appen, sier James at han ville teste soyasaus fordi studien påstår at ballene kan smake aminosyrene i sausen.

- Herregud, jeg kan smake saltet! roper James i videoen etter å ha smurt litt soyasaus på pungen sin.

Videoen hans har fått over 800 000 likes og gått viralt.

@alxjames

oh.. my god..... 🤭😳

♬ original sound - alxjames

TikTok er en app der brukerne vanligvis laster opp korte videoklipp av seg selv hvor de framfører sketsjer, mimer til musikk eller danser. Appen har blitt et av de mest populære sosiale nettverkene i verden, og har 1,5 milliarder brukere, noe som gjør den større enn Instagram.

Ikke mulig

Dagbladet tok en prat med Nils Petter Sørung, kanskje best kjent som Doktor Nils.

- He-he-he, dette er jo en morsom sak, men jeg tror vi må friske litt opp i anatomikunnskapene. Det gjelder litt å ha tunga rett i munnen - og ikke i pungen - når det kommer til sånne trender, sier han.

DOKTOR NILS: Nils Petter Sørung, lege i psykiatri og seksuell helse. Foto: Privat/Nils Petter Sørung
DOKTOR NILS: Nils Petter Sørung, lege i psykiatri og seksuell helse. Foto: Privat/Nils Petter Sørung Vis mer

Sørung, som er lege innen psykiatri og seksuell helse, forteller at vi har forskjellige reseptorer på kroppen, men at dette ikke nødvendigvis betyr at smaksløkene det er snakk om i studien, er de samme som dem vi har i munnen.

- Det finnes ikke reseptorer for smaksopplevelse, verken på pung, testikler eller spermier. Testiklene ligger også INNI pungen. Så egentlig dypper de bare pungen i mat. Da kan man like gjerne ha soyasaus under føttene.

Smak eller placebo?

- Men noen påstår at de kan smake saltet i soyasausen?

- Det kan være de lukter saltet. Soyasaus lukter en del, så det kan være at de oppfatter smaken i luften. Vi må huske på at hvis du har mistet luktesansen, smaker du nesten ingenting.

Kaveh Rashidi, lege og forfatter. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
Kaveh Rashidi, lege og forfatter. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer

Lege og forfatter Kaveh Rashidi skriver i en e-post til Dagbladet at det er umulig å kunne smake noe som helst via testiklene sine. Dersom man føler at man kan smake noe, er det nok noe man innbiller seg.

- For at smak skal oppleves, må det sendes spesifikke signaler til hjernen fra smaksløkene. Dette skjer ikke når man dypper testiklene sine i soyasaus.

Ikke farlig

At flere kaster seg på en sånn trend, mener Sørung kan være fordi det er morsomt, og at man ønsker at det skal funke, selv om man innerst inne kanskje vet at sjansene er små.

- Og så er det ikke farlig å ha litt soyasaus på pungen sin. Jeg vil jo generelt anbefale å holde pungen unna sånt, men så lenge det ikke er noe etsende middel man har på så skal det ikke føre til noen skader.

- Men jeg har et kjapt spørsmål her, Doktor Nils. Vil soyasausen kunne sette smak på sæden?

- Det vi putter på pungen har ingen innvirkning. Men noe av det vi putter i munnen kan påvirke både lukten og smaken på kroppsvæskene våre, inkludert sædvæsken.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer