Lønnsfesten i Oslo-skolen

- Dypt bekymra

I forkant av høringen om Oslo-skolen sier Frp rett ut at de ikke lenger stoler på Inga Marte Thorkildsen og skoledirektør Marte Gerhardsen. - Situasjonen er alvorlig, bekrefter KrF.

I HARDT VÆR: Utdanningsdirektør i Oslo, Marte Gerhardsen, sier hun opplever at hun har skolebyråd Inga Marte Thorkildsens tillit, på tross av Dagbladets avsløringer om lønnsfesten i Oslo-skolen. Reporter: Steinar Suvatne. Foto: Nina Hansen / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter en rekke avsløringer i Dagbladet er det i dag høring om Oslo-skolen. Høringen går fra klokka 10 til 15.30.

Politikerne i Oslo krever blant annet svar på lønnfest, direktøransettelser, konsulentbruk, masseoppsigelser, og SMS-er på avveie.

- Vi har fått mangelfulle og avvikende svar omkring avsløringene om lønnsfesten i Dagbladet, og svake forklaringer fra byråden om hvorfor hele læringsteamet i etaten sa opp. I tillegg ønsker vi å få en forklaring på de mye omtalte SMS-ene, sier Aina Stenersen (Frp).

Følg høringen direkte i DBTV øverst i artikkelen!

Hun sier tilliten til skoledirektør Marte Gerhardsen og skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) nå er på bristepunktet.

- Foranledningen til høringen er svært alvorlig. Det er også svært kritikkverdig at det nesten er slik at bystyre ikke lenger kan stole på informasjonen som skolebyråden og utdanningsdirektøren presenterer for bystyre. Forklaringene varierer, forandrer seg, spriker, og er rett og slett ikke gode nok, sier Stenersen videre.

Dypt bekymra

I dag kunne Dagbladet avsløre at det er kommet flere nye oppsigelser i etaten den siste tida. Oppsigelsene kobles til uroen Oslo-skolen har stått i over lang tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer