Dypt gripende

Erna Solberg vil ikke blande seg inn når milliardærer vil ha folk til å jobbe mer for mindre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Høyre

og samarbeidsregjeringen har på sine 2 1/2 år gjennomført dypt gripende reformer, som moderniserer samfunnet,» står det i første setning i pressemeldingen som Høyre la ut på bordene i Oslo Spiseforretning i Gamlebyen da Erna Solberg, Per-Kristian Foss, Jan Tore Sanner og Oddvar Nilsen i går skulle skryte av seg selv og regjeringen. Velgerne er vel for tida ikke så dypt grepet av reformene som skriveren av partiets pressemelding synes å være. (Hvor er Clemet-skolen når partiet trenger den?) I likhet med Kjell Magne Bondevik forleden var Solberg tidlig ute i pressekonferansen med både tro og håp om at valgresultatet om et drøyt år skal overgå dagens meningsmålinger med klar margin, slik at samarbeidsregjeringen får mandat til å reformere videre, både dypt og gripende.

Om regjeringen

da også skal få ny statsminister, er mer uklart. Den dagen Bondevik går av, melder hun seg på. Det var klart nok. Kristelig Folkeparti har ikke klippekort på denne posten. Dessuten var det Carl I. Hagen som valgte Bondevik ved å si nei til at Jan Petersen fikk danne en ren Høyre-regjering etter siste valg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer