- Dypt tragisk, noen har mistet mammaen sin og mange andre berørt

Dagens prest i Holmenkollen kapell kom like etter ulykken der kvinne (49) døde.

SPESIELL JULEGUDSTJENESTE I HOLMENKOLLEN KAPELL:  Kapellan Hanne Elstrøm ønsker velkommen kong Harald, dronning Sonja sammen med prinsesse Märtha Louise, Ari Behn, døtrene Leah Isadora, Maud Angelica og Emma Tallulah til julegudstjeneste i Holmenkollen kapell på første juledag.Foto: Torstein Bøe, NTB Scanpix.
SPESIELL JULEGUDSTJENESTE I HOLMENKOLLEN KAPELL: Kapellan Hanne Elstrøm ønsker velkommen kong Harald, dronning Sonja sammen med prinsesse Märtha Louise, Ari Behn, døtrene Leah Isadora, Maud Angelica og Emma Tallulah til julegudstjeneste i Holmenkollen kapell på første juledag.Foto: Torstein Bøe, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN KAPELL (Dagbladet): - Det som skjedde julaften er dypt tragisk. Noen mistet mammaen sin, mange andre er berørt og mange var vitne til det som skjedde, sier kapellan Hanne Elstrøm til før den spesielle gudstjenesten i Holmenkollen kapell første juledag.

Kapellet åpnet klokka 11 slik at folk kunne få tenne lys for den omkomne trebarnsmoren

I går ble en 49 år gammel trebarnsmor fra området drept da hun ble truffet en flaggstang som blåste ned mens hun var på vei inn i kapellet.

Under dagens gudstjeneste med kongefamilien tilstede tradisjonen tro, vil kapellanen endre et par salmer og tenne lys.

Kronprinsparet og barna er på hytta i Uvdal, og kommer ikke til denne tradisjonsrike gudstjenesten.

Hanne Elstrøm kom selv til kapellet i går like etter ulykken. Hun kjenner ikke personlig den omkomne.

Den tradisjonelle 1. juledagsgudstjenesten kl. 12 i dag vil gjennomføres, men det vil bli en egen minnestund for kvinnen.

ETTERFORSKER: To av politiets etterforskere gjorde i dag undersøkelser av flaggstanga. Foto: Sindre Granly Meldalen / Dagbladet
ETTERFORSKER: To av politiets etterforskere gjorde i dag undersøkelser av flaggstanga. Foto: Sindre Granly Meldalen / Dagbladet Vis mer


- I går døde en kvinne i en tragisk ulykke utenfor kapellet. Vi er mange som kjenner på avmakt og hjelpeløshet i det som føles som meningsløst. Jeg vil tenne et lys for de som sørger over henne. Må Gud være vår venn, og må alle som er rundt henne i disse dagene få krefter til å bære en strime av lys inn der det er stummende mørke, sa kapellan Hanne Elstrøm i den spesielle innledningen til julegudstjenesten.

Morten Wik ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt opplyser til Dagbladet at minst ett familiemedlem var vitne til ulykken.

- Flere vitner er avhørt, og flaggstanga av tre er beslaglagt av politiet. Foreløpig er saken plassert under voldsavsnittet, men den kan bli overført til finans- og miljøavsnittet, som blant annet ser på saker tilknyttet bygningskontroll, sier Wik.

Politietterforskere var ved kapellet før julegudstjenesten i dag for blant annet å gjøre tekniske undersøkelser ved foten til flaggstanga som blåste ned.
 
Etter det Dagbladet får opplyst, knakk flaggstanga nederst, ved fundamentet.

Prest Jan-Erik Heffermehl i Ris menighet sier menigheten er sterkt preget.

- Vi tar nå et skritt av gangen. Det er et sterkt preget lokalmiljø. Vi har vært i kontakt med rektor ved skolen der barna går, og familien tas nå vare på av helseteam, sier Heffermehl til Dagbladet.

1. JULEDAG-TRADISJON:  Kong Harald blir ønsket velkommen til Holmenkollen kapell av kapellan Hanne Elstrøm.Oslo. Foto: Torstein Bøe, NTB Scanpix.
1. JULEDAG-TRADISJON: Kong Harald blir ønsket velkommen til Holmenkollen kapell av kapellan Hanne Elstrøm.Oslo. Foto: Torstein Bøe, NTB Scanpix. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer