Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dypt ulykkelig over å ha SV ved rattet

Jan Petersen frykter for Norges rykte i NATO.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Regjeringen står fast ved at de ikke sender spesialstyrker til det sørlige Afghanistan. I dag måtte de forklare seg for Stortingets utvidede utenrikskomité. - Nato har et styrkegap å fylle opp, men dette er jo et ansvar som påhviler alle land, ikke minst alle andre land, sa forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen. Hun poengterte igjen at Norge er det Nato-land som bidrar mest per innbygger.


Jan Petersen opprørt

Men det argumentet bet ikke på Høyres tidligere utenriksminister Jan Petersen på. Han synes regjeringen har fattet et svært galt vedtak .

- Jeg er dypt ulykkelig over at SV nå begynner å sitte med hånden på rattet i utenrikspolitikken. Jeg hadde ventet meg noe nnet fra Arbeiderpartiet.

Han tror dette kan få konsekvenser for Norges rykte i Nato.

- Dette vil våre allierte klart merke seg. Vi hadde muligheten, og likevel sa vi ikke ja, sa Petersen før han hastet videre.

Vil be om åpen debatt

Heller ikke Erna Solberg var spesielt fornøyd da hun kom ut fra møtet i dag. Hun vil nå be om en åpen debatt i Stortinget på tirsdag, og mener at regjeringen bevisst skjuler årsaken til beslutningen de har tatt.

image: Dypt ulykkelig over å ha SV ved rattet

- Dette kunne ikke SV bære nå fordi de nettopp har båret noen andre saker, og det er påfallende at denne forklaringen ikke kommer fram.

Jonas Gahr Støre sier det er selvsagt at SV har innflytelse.

- På samme måte som KrF hadde innflytelse i den forrige regjeringen har SV innflytelse i denne regjeringen. Fordi de er i regjering.

NORGE BIDRAR MEST: Det sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.