Dyr datatrøbbel for departementene

Departementene bruker 171 årsverk og 61 millioner kroner i året på å løse dataproblemer. Miljøverndepartementet er dataverstingen blant departementene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en undersøkelse fra Norsk Statistikk som avdekker pengesluket i departementene. Ifølge Aftenposten brukes undersøkelsen som grunnlagsdokument i en fersk høring om samordnet it-drift i departementene.

Verst er forholdene i Miljøverndepartementet. Der bruker en gjennomsnittsansatt nesten tre og en halv time per uke på å løse dataproblemer. De ansatte sliter med utskrifter, konverteringer mellom programmer, manglende nettverkstilgang og rensing av virus.

- Den undersøkelsen har en feil, den tar nemlig ikke hensyn til hvor mye de enkelte bruker datautstyr. Og vi bruker det mest av alle, sier it-sjef Gjermund Lanestedt i Miljøverndepartementet til Aftenposten.

Arbeids- og administrasjonsdepartementet, som tok initiativet til å få utredet dataproblemene, har nesten like store vansker med datautstyret som Miljøverndepartementet, ifølge undersøkelsen. Der bruker hver ansatt tre timer og 16 minutter i uken på datatrøbbel.

(NTB)