Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dyr fiskefangst for Røkke

BERGEN (Dagbladet): Kjell Inge Røkke må personlig ut med 35 millioner kroner i ny risikovillig kapital for å etablere et nytt fiskefangstselskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aker RGI satser 320 millioner i egenkapital og overtar driftsselskapene til problembarnet Norway Seafoods i Russland og Sør-Amerika. Med dette er hele refinansieringen for fiskerivirksomheten i de to selskapene på plass. Markedet reagerte med å gjøre Norway Seafoods-aksjen til en av vinnerne på Oslo Børs i går, mens Aker RGI fikk et mindre verditap.

I kjøpet inngår også eierselskapet til den arbeidsledige gigantbåten «American Monarch», de omtvistede fiskerilisensene i Chile og en samarbeidsavtale med fiskeriselskapet Dalmoreprodukt i Russland.
Kjell Inge Røkke blir styreformann i det nye selskapet, som ennå ikke har fått navn. Amerikaneren Bill Stokes blir daglig leder.

Fulltegnet

Refinansieringen av Aker RGIs fiskerivirksomhet gjennom Norway Seafoods og RGI Seafoods (Alaska-flåten) er nå fulltegnet av et bankkonsortium ledet av DnB og Kreditkassen. Arbeidet har pågått i flere måneder.

- Bankene krevde et større engasjement fra vår side. Vi har hatt et meget godt samarbeid med dem for å komme fram til denne løsningen. Som eier av 60 prosent av aksjene i Norway Seafoods har det vært viktig for oss å sikre best mulige arbeidsbetingelser for selskapet, sier informasjonsdirektør Frode Geitvik i Aker RGI til Dagbladet.

Kan kjøpe tilbake

Med overtakelse av virksomhet, oppkapitalisering av det nye selskapet og utvidede garantier, øker Aker RGI sitt direkte engasjement innen fiskeriområdet med om lag 1,2 milliarder kroner til totalt 3,8 milliarder kroner. Disse tallene inkluderer markedsverdien av konsernets Norway Seafoods-aksjer.

I avtalen har Norway Seafoods sikret seg en fem år lang opsjon til å kjøpe tilbake hele det nye fiskefangstselskapet for samme pris som Aker RGI kjøper for. I tillegg kommer 12,75 prosent avkastning i perioden fram til Norway Seafoods eventuelt realiserer opsjonen.

Norway Seafoods hadde et negativt resultat før skatt på 202 millioner kroner etter tredje kvartal. Kjell Inge Røkkes kursgaranti på 50 kroner, pluss renter for 4,2 millioner av Aker RGIs aksjer i Norway Seafoods, videreføres uendret.

Hele Norges coronakart