Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dyr Kina-tur for politiet

75 000 kroner kostet det Bergens-politiet å la tre politifolk følge en utvist kinesisk vitenskapsmann tilbake til Hongkong.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kinesiske vitenskapsmannen Rong Chunjun (35) veier mindre en 60 kilo og er ikke tidligere straffedømt. Likevel måtte tre politifolk følge ham hjem til Hongkong da utvisningsvedtaket mot ham skulle settes ut i livet.

- Det er uvanlig, men dette har vært en spesiell sak, sier Einar Bratli leder for utlendingsavsnittet ved Bergens politidistrikt til Aftenposten.

I juni besluttet politiet å sende Rong til Hongkong fra Norge. Han hadde gitt beskjed at han ville motsette seg enhver tilbakereise.

- Justisdepartementet vil be politimesteren i Bergen om en nærmere uttalelse. Vi vil vite hvordan de har tolket retningslinjene for uttransportering i denne konkrete saken før vi kan gi ytterligere kommentarer, sier avdelingsdirektør Hans Sverre Sjøvold i Justisdepartementet.

Også den utviste kineseren ble forbauset over det store reisefølget.

- Tre personer for å følge meg hele veien hjem til Kina virker uforståelig. Jeg er ustraffet og har aldri laget bråk, sier Rong til Aftenposten.