Dyr mat gir færre trafikkontroller

Etter at Justisdepartementet tok bort diettpengene for Utrykningspolitiet (UP), har UP problemer med å skaffe folk. Resultatet er færre kontroller og frykt for flere trafikkulykker i distriktene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før diettpengeordningen ble fjernet sommeren 1999, var UP en populær tjeneste i politiet. Nå opplever UP en regelrett flukt fordi «ingen» vil ta de mindre attraktive vaktene om kvelden, natta og i helga, og UP må beordre folk til vaktene, skriver Nationen.

I UP-tjenesten tilbringer politiet stort sett hele vakta i bilen. Diettgodtgjørelsen ble utbetalt slik at de kunne ta seg en matbit og en pause på nærmeste kafé. Nå reiser tjenestemennene hjem eller til lensmannskontoret for pause.

- Slik blir det færre kontroller og en rekke distrikter som aldri får besøk av UP, sier hovedtillitsvalgt Sigmund Vestrheim for de kjørende styrkene i UP.

UP er i forhandlinger med Justisdepartementet om dietten, men betegner saken som «dramatisk og betent». Fraværet av diettpenger utgjør en reduksjon på 50.000 kroner i årslønnen.

(NTB)