Dyremishandling

- Dyra har åpne sår og slås til de kollapser

Turister og dyreorganisasjoner slår alarm om utstrakt dyremishandling mot kameler, hester og esler ved pyramidene i Egypt.

NB! STERKE BILDER: Dyrevernsorganisasjonen PETA har avdekket grusomme forhold for hester og kameler ved turistattraksjoner i Egypt. Video: PETA Asia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Ekstrem varme. Dyrene står her i timevis og venter på neste betalende kunde. De har ikke tilgang til vann, mat eller skygge. De får ingen pause og de slås og må jobbe helt til de ikke orker mer og kollapser.»

Dette er bare litt av beskrivelsene til organisasjonen PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), som ber turister boikotte kamel-, hest og eselnæringen ved Egypts største turiststeder for å få en slutt på dyremishandlingen. De har også en forferdelig video som viser noe av mishandlingen på nettsidene sine.

Sjokkerte turister

I videoen ser du hester og kameler som slås til blods og som kollapser. Liggende på bakken slås dyrene enda mer, i et håp om at de reiser seg opp og fortsetter turene.

- Slik mishandling av dyr har ikke noe å gjøre i moderne turisme, sier Ashley Fruno, PETAs sjef for dyrebehandling.

The New York Times har pratet med den ungarske turisten Noémi Haszon. Hun hadde gledet seg til å besøke de mange tusen år gamle pyramidene i Giza, like utenfor Egypts hovedstad Kairo. Men det var den grusomme behandlingen som kamelene, eslene og hestene som skulle frakte turister fikk som har festet seg mest på netthinna.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer