Dyra i «verdens verste dyrehage» er reddet. Med hjelp av Israel og Hamas

Er omplassert.

SLUTT PÅ LIDELSEN: Khan Younis-dyrehagen på Gazastripa er av dyrevernorganisasjoner kalt «verdens verste dyrehage» på grunn av de fryktelige forholdene dyra har levd under. Nå er d... Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Khan Younis-dyrehagen på Gazastripa er av dyrevernorganisasjoner kalt «verdens verste dyrehage» på grunn av de fryktelige forholdene dyra har levd under. Mange har dødd på grunn av matmangel eller stress i den palestinske enklaven.

Men nå er det slutt. Dyrehagen er stengt, og de 16 gjenværende dyra er omplassert i andre land. Flere land og regimer har bidratt til å hjelpe, blant dem Israel og Hamas, som for en gangs skyld har samarbeidet, skriver Irish Times.

Over grensa

Den storstilte redningsaksjonen ble sluttført onsdag kveld. Blant de reddede dyra er en bengaltiger, apekatter, en emu, en pelikan, to strutser og et pinnsvin. Alle ble fraktet over til Israel via Erez-grenseovergangen, for deretter å bli omplassert ulike steder.

Ifølge Washington Post ble tigeren, åtteårige Laziz, bedøvd og fløyet til Sør-Afrika i en trekasse med isbiter oppå til kjøling under reisen. De fleste av de andre dyra er fraktet til Jordan, men apekattene har fått et nytt hjem i Israel.

Hjelpen kom imidlertid for seint for en hjortekalv, som døde to dager før de andre dyra ble hentet. Den skadet seg under et fluktforsøk, og fikk ikke tilstrekkelig medisinsk hjelp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer