«Agurknytt»:

Dyre agurker fører til trusler

Norske butikker er tømt for pariseragurker. Nå selges matvaren til svimlende priser på nett.

HØYE PRISER: Det er flere som har lagt ut glass med pariseragurker på Finn.no den siste tiden. Foto: Skjermbilde fra Finn.no
HØYE PRISER: Det er flere som har lagt ut glass med pariseragurker på Finn.no den siste tiden. Foto: Skjermbilde fra Finn.no Vis mer
Publisert

Et glass med pariseragurker er ofte å finne i Ola- og Kari Nordmanns kjøleskap, men for øyeblikket er glassene med de søte, syltede agurkene vanskelig å få tak i.

- Vi har rett og slett gått tomme for pariseragurker over hele landet.

Det bekrefter Dag Olav Stokken, som jobber som kommunikasjonsdirektør i Orkla.

- Det kan hende det er noen lokale kjøpmenn som har noen pariseragurker på lageret, men vår kjennskap er at vi er utsolgt over det ganske land, sier Stokken til Dagbladet.

UTSOLGT: Kommunikasjonsdirektør Dag Olav Stokken forteller Dagbladet at det ikke vil komme pariseagurker tilbake i butikkene på mange uker. Foto: Orkla
UTSOLGT: Kommunikasjonsdirektør Dag Olav Stokken forteller Dagbladet at det ikke vil komme pariseagurker tilbake i butikkene på mange uker. Foto: Orkla Vis mer

Flere uker å vente

Han sier at det fortsatt vil være flere uker til pariseragurkene kommer tilbake i butikkene, da produksjonen av nye agurker vil begynne i uke 24, rundt 14. juni. Pariseragurker er en sesongbaserte råvare og derfor vil produksjonen først starte om tre uker.

Stokken forteller at han har sett at det nå legges ut annonser på Finn.no, hvor enkeltpersoner prøver å selge sine egne agurkglass til bemerkelsesverdige høye summer.

- Vi liker dårlig at vi selv blir utsolgt. Og synes at folk skal kunne finne gode matvarer i butikkene til ålreite priser. Sånn sett misliker vi at det er et marked for å selge produktene langt ut over butikkpris.

Fredag ligger det seks annonser for pariseragurker ute på Finn.no, hvor glassene selges fra 300 kroner, helt opp til 5000 kroner.

Foreslår agurkparty

Kommunikasjonsdirektør Stokken avslutter med å foreslå et alternativ til å selge pariseragurkene på Finn, dersom du sitter inne med et glass.

- Inviterer kohorten din på et eksklusivt pariseragurk-party. I disse dager er det tydeligvis mer eksklusivt enn dyr champagne.

- Fått flere trusler

Det dyreste pariseragurk-glasset på Finn.no selges til 5000 kroner, og det er over hundre Finn-brukere som har lagt til annonsen som en «favoritt». Annonsen har hatt over 16 000 sidevisninger, siden den ble lagt ut i midten av mai.

Selger forteller at det er en god grunn til at prisen er oppjustert.

- Det er enkelt og greit et spørsmål om tilbud og etterspørsel. Det er veldig få pariseragurker som selges for øyeblikket, om noen, og da går prisen automatisk opp.

Når Dagbladet kontakter selgeren på telefon blir det gitt beskjed om et ønske om anonymitet i artikkelen, da selger har fått noen truende tilbakemeldinger fra personer, søm følge av den skyhøye prisen de krever.

- Jeg har mottatt flere ufine meldinger fra folk de siste ukene. De fleste som sender meg meldinger er av den humoristiske arten, men noen har truet med vold. Det er veldig ubehagelig, sier selgeren.

- En seriøs annonse

Selger har egentlig et ønske om å spise agurkene selv, men bestemte seg for å utføre et eksperiment ved å legge ut agurkene til den svimlende høye prisen. Foreløpig er det ikke mottatt noen tilbud som har kommet opp til vurdering.

- Det var noen som spurte om jeg var villig til å selge for 600 kroner, men det er i lavt i forhold til prisen i annonsen, som er seriøst ment.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer