Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dyre skolebøker

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Det er tid for skolestart, og årets største utfordring blir innkjøp av skolemateriell i videregående skole. I høst blir det lansert nye bøker i alle fag som følge av reformen «Kunnskapsløftet». Det innebærer at det ikke er mulig å satse på brukte bøker, som har bidratt til å gjøre bokinnkjøpene noe mindre økonomisk belastende.

• Det er et paradoks at hver gang det gjennomføres reformer som har som formål å gjøre skolen bedre, påføres elever og foreldre betydelige utgifter som følge av at bøkene må skiftes ut. Det har lenge vært et politisk krav at skolemateriellet i videregående skole også burde bli gratis. Soria-Moria-erklæringen lovte at denne reformen nå skulle gjennomføres. Men en slik reform lar vente på seg, og blir antakelig tidligst gjennomført fra neste høst. Men det er i år bøkene vil føles mest tyngende da bokverkene i alle fag vil være nye. Så sterkt som det politiske kravet om gratis skolemateriell nå lyder, burde denne reformen ha vært på plass fra i høst.