Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dyrehage i Egypt

Dyrehage anklages for å male om esel til sebra

En egyptisk dyrehage blir anklaget for å male et esel for at det skal se ut som en sebra.

HVA SER DU? Dyrehagen hvor dette dyret bor mener det er en sebra, men får kritikk. Foto: Mahmoud Sarhan
HVA SER DU? Dyrehagen hvor dette dyret bor mener det er en sebra, men får kritikk. Foto: Mahmoud Sarhan Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mahmoud Sarhan var i den egyptiske dyrehagen med familien sin, da han la merke til det han mente var en snodig utseende sebra.

- Jeg så det med en gang, og visste at det var et esel. Jeg er kunstner, og vet hvordan esler ser ut, og hvordan sebraer ser ut, så det var enkelt å legge merke til, sier Sarhan til Dagbladet.

I tillegg til at dyret var mindre enn en tradisjonell sebra og hadde store, spisse ører, hadde det også svarte flekker i ansiktet.

Dyrehagen selv benekter å ha malt eselet til å se ut som en sebra, etter at bilder av dyret har gått viralt. Sjef for dyrehagen, Mohamed Sultan, hevder imidlertid overfor en lokal radiokanal at dyret er en vaskeekte sebra, ifølge BBC.

En ekspert CBS News har snakket med påpeker at sebraer har svarte snuter, er større enn esler, og likner dessuten atskillig mindre på esler enn dette eksemplaret gjør. De har også langt tydeligere striper enn «sebraen» på Sarhans bilde har.

Det er ikke første gang en dyrehage forsøker å male esler til å «bli» sebraer. I 2009 gjorde en dyrehage i Gaza det samme, angivelig fordi de ikke fikk importert sebraer på grunn av en israelsk blokade inn til byen.

I 2013 fikk en dyrehage i Kina ifølge CBS News kritikk for å få en stor hund til å se ut som en løve.

– Dyrehagen forsøker å svindle oss. De prøver å forkle hunder som løver, sa en besøkende da.