<strong>APEN CHARLOTTE:</strong> Dette er den nyfødte makaken Charlotte. Men det blir hun ikke hetende lenge om dyrehagen tar strømmen av klager til følge. Foto: Takasakiyama-dyrehagen / AP / NTB Scanpix
APEN CHARLOTTE: Dette er den nyfødte makaken Charlotte. Men det blir hun ikke hetende lenge om dyrehagen tar strømmen av klager til følge. Foto: Takasakiyama-dyrehagen / AP / NTB Scanpix Vis mer

Dyrehage kalte opp apekatt etter prinsesse Charlotte

Nå beklager de.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En dyrehage i Japan må nå revurdere sin beslutning etter at de kalte opp en nyfødt apekatt etter britenes prinsesse Charlotte, melder Kyodo News.

Makaken Charlotte ble født 3. mai, dagen etter prinsesse Charlotte - meget mulig en årsak til at flertallet av deltakerne i avstemningen om hva den nyfødte apen skulle hete, valgte nettopp det navnet.

Charlotte - apen, ikke prinsessen - ble født i eller nær Takasakiyama-dyrehagen sør i Japan. De ville makakene bor i området rundt dyrehagen og får mat der, og det var en dyrepasser som først la merke til den nyfødte onsdag morgen, mens hun klamret seg til moren.

Dyrehagen har en tradisjon for å la publikum være med og bestemme nyfødte dyrs navn, og 59 av 853 avlagte stemmer gikk til Charlotte, tilstrekkelig for å vinne. Andre populære navn i avstemningen var Kei, etter tennisspilleren Kei Nishikori, og Elsa, en karakter i Disney-filmen «Frozen».

Etter at den nyfødte jenteapens navn var kunngjort, fikk imidlertid Takasakiyama en strøm av oppringninger og e-poster fra folk som ba dem revurdere navnet. Hva ville japanerne si dersom britene kalte opp en ape etter et medlem av den japanske kongefamilien?

Dyrehagen sier i en erklæring nå at de tar folks reaksjon på alvor, og at de ser på muligheten for å gi den nyfødte et annet navn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer