Dyrehage på rømmen

Selen Gaston, flodhesten Slavek og sjøløven Myska har svømt og fanget fisk i frihet de siste dagene. Nå er de på plass på jobben igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er dyrene på oversvømte Praha Zoo som har blitt spredd over landegrensene etter flommen. Nå har de fleste kommet til rette igjen, men en sjøløve er fortsatt på frifot.

Slavek til rette

Alle trodde flodhesten Slavek på 18 hadde druknet. Han var borte i flere dager etter oversvømmelsene i Praha. Men til personalets glede ble han i går funnet i elefanthuset.

- Han var ganske sulten og sinna, i et skikkelig angrepshumør, sier Petr Fejk ved Praha Zoo til Sky News.

Sjøløven Myska funnet

I går kveld ble også sjøløven Myska funnet. Den hadde rømt til en oversvømt slottspark i byen Melnik, fem mil nord for Praha.

Selen Gaston

Den 12-åringe selen Gaston er også funnet. Etter å ha jaktet på fisk i Elben et par dager ble Gaston brakt inn nær Wittenberg i Øst-Tyskland i går.

Gaston hadde også rømt fra dyrehagen i Praha. Han har svømt omkring 25 mil til nabolandet Tyskland.

En ikke-navngitt sjøløve savnes fortsatt. Den oppholder seg antakeligvis i Tyskland. Sjøløven er obersvert svømmende i Tyskland, men ingen klarte å fange den.

Elefant døde

Elefantbestanden har blitt mindre ved dyrehagen. Elefanten Sabi på 31 og to andre elefanter overlevde, mens en omkom i elva Vltavas vannmasser forrige tirsdag.

RØMTE:</B> Hunnselen Myska, som betyr «liten mus», er tilbake i buret sitt etter et liten intermesso på et oversvømt slott utenfor Praha. Selen var utslitt og dehydrert da den ble funnet fem mil fra Praha. I bakgrunnen ser du samboer-sel Bara.
<B>GASTON SLAPPER AV:</B> Utslitt etter turen slapper Gaston av i Wittenberg før hjemturen skal begynne.
<B>FLODHESTEN SLAVEK:</B> Stresset, sinna og sulten ble Slavek funnet i behold ved dyrehagen i Praha. Han hadde aldri rømt, men gjemt seg så godt han kunne for flommen i dyrehagen. Han klarer seg, men mistet uhveldigvis kjæresten sin i vannmassene.
OVERLEVDE:</B> Jenteelefanten Sabi på 31 overlevde flommen. Her mates hun av dyrepasser Peter Kabatek. Den 35-årige indiske elefanten Kadira døde da en dyrehage ble oversvømt av elva Vltava i forrige uke. Flere dusin fugler omkom av sjokk.
GASTON SKAL HJEM:</B> Dyrepasser Zuzana Szovackova godsnakker med sjøløva Gaston. Gaston holdes inn til videre på plass i en container i den oversvømte tyske byen Wittenburg. Dyret rømte fra dyrehagen i Praha og svømte 25 mil, til den kom over grensa. Ansatte fra dyrehagen kom i går til Tyskland for å hente Gaston hjem.