Kastes til løvene:

Dyrehage vil ha danskenes kjæledyr til løvemat: - Gøy å tygge på

To dyrehager i Danmark tar imot kaniner, marsvin og hamstere for å sikre rovdyrene et variert kosthold.

DYREFÔR: To dyrehager i København tar imot kjæledyr som de senere avliver og bruker som dyrefôr. Foto: Kasper Palsnov / NTB scanpix
DYREFÔR: To dyrehager i København tar imot kjæledyr som de senere avliver og bruker som dyrefôr. Foto: Kasper Palsnov / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De to Danmark-baserte dyrehagene København Zoo og Givskud Zoo i Jylland mater løvene, tigrene, ulvene og de tasmanske djevlene sine med de besøkende barnas kjæledyr, skriver danske TV2.

For tiden har København Zoo tre måneders ventetid for å donere hester på grunn av begrenset med fryseplass. Gnagere tas derimot imot på kort varsel.

Ifølge avisa mottar dyrehagen for øyeblikket i gjennomsnitt fem til seks kaniner i måneden, men de tar også imot andre gnagere.

- Det er godt for dyrene å få en variert kost slik at det ikke alltid er ku eller hest som står på menyen. Organene deres er supersunne for dyrene, også har de pels, som gjør dem morsomme å tygge på, sier dyrepasser i København Zoo, Ann-Sofie Eller.

Overfor Ekstra Bladet informerer presseansvarlig Jacob Munkholm Hoeck at dyrehagen ikke tar imot hunder og katter.

- Vi snakker om dyr på gnagernivå.

Han bekrefter også at dyrene blir avlivet før de brukes som løvemat.

- Vi er lovpålagt å avlive dem før vi gir dem til rovdyrene, så selvfølgelig gjør vi det, sier han til avisa.

Barna leverer kjærledyrene selv

Dyrene avleveres ifølge Jyllandsposten i en kasse av familiene selv. Den zoologiske hagen er opptatt av at barna skal forstå hvordan naturen fungerer. Derfor forteller de ansatte barna hva som skjer etter at de har gitt fra seg kjæledyrene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer