Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kastes til løvene:

Dyrehage vil ha danskenes kjæledyr til løvemat: - Gøy å tygge på

To dyrehager i Danmark tar imot kaniner, marsvin og hamstere for å sikre rovdyrene et variert kosthold.

DYREFÔR: To dyrehager i København tar imot kjæledyr som de senere avliver og bruker som dyrefôr. Foto: Kasper Palsnov / NTB scanpix
DYREFÔR: To dyrehager i København tar imot kjæledyr som de senere avliver og bruker som dyrefôr. Foto: Kasper Palsnov / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De to Danmark-baserte dyrehagene København Zoo og Givskud Zoo i Jylland mater løvene, tigrene, ulvene og de tasmanske djevlene sine med de besøkende barnas kjæledyr, skriver danske TV2.

For tiden har København Zoo tre måneders ventetid for å donere hester på grunn av begrenset med fryseplass. Gnagere tas derimot imot på kort varsel.

- SPARER PENGER: En juridisk tvist mellom den kinesiske dyreparkens investorer og et annet selskap førte til at en domstol la ned forbud mot å selge dyrene. I sinne over lavere inntekter valgte investorene å heller bruke visse dyr som fôr, for å «i hvert fall spare penger på det». Hendelsen skjedde i Yancheng 5. juni. Video: Newsflare via AP Les h... Vis mer

Ifølge avisa mottar dyrehagen for øyeblikket i gjennomsnitt fem til seks kaniner i måneden, men de tar også imot andre gnagere.

- Det er godt for dyrene å få en variert kost slik at det ikke alltid er ku eller hest som står på menyen. Organene deres er supersunne for dyrene, også har de pels, som gjør dem morsomme å tygge på, sier dyrepasser i København Zoo, Ann-Sofie Eller.

Overfor Ekstra Bladet informerer presseansvarlig Jacob Munkholm Hoeck at dyrehagen ikke tar imot hunder og katter.

- Vi snakker om dyr på gnagernivå.

Han bekrefter også at dyrene blir avlivet før de brukes som løvemat.

- Vi er lovpålagt å avlive dem før vi gir dem til rovdyrene, så selvfølgelig gjør vi det, sier han til avisa.

Barna leverer kjærledyrene selv

Dyrene avleveres ifølge Jyllandsposten i en kasse av familiene selv. Den zoologiske hagen er opptatt av at barna skal forstå hvordan naturen fungerer. Derfor forteller de ansatte barna hva som skjer etter at de har gitt fra seg kjæledyrene.

- Folk blir jo berørt av situasjonen. Derfor bruker vi god tid på å fortelle dem om hva som skal skje, og jeg tror foreldrene synes det er bra at det skjer noe bra med dyrene etter de blir drept, sier Eller.

Full åpenhet

Muligheten til å donere kjæledyr til dyrehagen er relativt ny. Til Berlingske sier parkens direktør, Richard Østerballe, at beslutningen ble tatt etter flere henvendelser fra kjæledyreiere som ville kvitte seg med dyrene sine.

- Vi gjør det ikke for å tilby folk å få dyrene deres avlivet, men fordi vi har behov for dem. Vi gjør det i full åpenhet. Når folk kommer hit med kaninene sine for å få dem avlivet, vil vi ikke skjule det for barna deres, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!