-Dyrene lider

Forskere mener nå at dyrene lider av den såkalte øko-turismen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hver femte turist er per definisjon en økoturist i verden i dag, og årlig økning i denne formen for turisme er 10- 30 prosent. Hvalsafarier, som inkluderer å se på delfiner, er i dag millionindustri. Ni millioner mennesker reiser årlig på hvalsafari, melder forskning.no.

Økoturisme er ikke klart definert, men grunntanken er at turistene skal påvirke de naturlige og kulturelle miljøene de besøker minst mulig negativt.

Meldinger fra ulike forskningsprosjekter verden over viser ifølge New Scientist, at dyr ikke er glade for at turister trår for nær i deres naturlige miljø.

Forskning på delfiner fra både New Zealand og Skottland viser at de havlevende pattedyrene ikke er like begeistret for å se mennesker som vi er for å se dem.

Hviler for lite

Til vanlig hviler delfinene her omtrent 70 prosent av tida. Når turistbåter kommer til, hviler de så lite som 0,5 prosent av tida.

- Dette kan på sikt få store konsekvenser for bestanden, mener Gordie Hastie, en marinpattedyrekspert fra University of British Columbia i Vancouver, ifølge forskning.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer