Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dyrenes konge

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kong Harald har vært på festival i Spania og iakttatt en okse bli jaget rundt i byens gater med sprutende fyrverkeri på hornene for til slutt å dø en sørgelig død. Kongen, som tidligere har markert seg som en venn av naturen og dyrene, er i ettertid møtt med sterk fordømmelse fra dyrevernorganisasjoner. Saken har vakt oppsikt i Spania, og avisene bringer større reportasjer om begivenheten. Kongen selv har gjennom sin informasjonssjef Wenche Rasch latt norsk presse tilflyte følgende erklæring: Han reagerte negativt på denne formen for forlystelse og har forståelse for at dyrevernere og andre gjør det samme.

Et så klart politisk statement er sjelden kost fra Slottet. Kongen sier nei til grilling av levende okser. Men etter dette kan vi godt tenke oss å få vite hva han sier til f.eks. engelsk revejakt med blodige hunder foran ridende representanter for den engelske overklassen? Eller hva sier han til jakt på tamme oppdrettsfasaner på landsbygda i Skåne?