OPPSIKTSVEKKENDE: Forholdene til malayabjørnene i Bandung Zoo i Indonesia vekker oppsikt blant publikum. Dyrevernorganisasjonen Scorpion Wildlife Trade Monitoring Group har startet en underskriftskampanje hvor de krever bedrede forhold for bjørnene. Video: Scorpion Wildlife Trade Monitoring Group Vis mer

Malayabjørner:

Dyrepark får krass kritikk etter video av radmagre bjørner

Aktivister har samlet over 2 000 underskrifter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Dyrevernaktivister i organisasjonen Scorpion Wildlife Trade Monitoring Group går hardt ut mot Bandung Zoo i Indonesia etter å ha dokumentert forholdene til malayabjørnene i parken over lengre tid.

Nå krever de at dyrehagen, som ligger på vestsiden av øya Java, legges ned om forholdene ikke forbedres. Siden mai i fjor har aktivistene publisert videomateriale som viser hvordan de tynne malayabjørnene tigger etter mat fra publikum i parken.

– Ikke vanlig

Ribbeina til bjørnene er synlige på flere av bildene, men dyrehagen hevder likevel at bjørnene får nok mat, og at de er sunne og friske.

– Det faktum at man kan se ribbeina deres er ikke vanlig i det hele tatt. Disse bjørnene er underernært, uttaler Gabrielle Fredriksson fra the International Union for Conservation of Nature til BBC.

Aktivistene i Scorpion Wildlife Trade Monitoring Group har i tillegg til å starte en underskriftskampanje, arrangert en demonstrasjon i kampen mot nedleggelsen av dyrehagen.

– Innhegningen er skitten. Vannet er forurenset, gulvet har inget gress og ingen av trærne bjørnene har tilgang til lever, sier organisasjonens direktør Gunung Gea til BBC.

Til Dagbladet forteller Gea at måten bjørnene reagerer på når besøkende gir dem mat ikke er normal oppførsel.

- De tigger og ber om mat, dette er alvorlig, sier hun.

Underskriftskampanjen er til nå signert av omkring 2762 personer. Malayabjørnene spiser opprinnelig bier, termitter, palmeskudd, frukt, honning, smågnagere, fugl og firsfisler. Men kan også forsyne seg av matrester fra søppel hvis de befinner seg i bebodde områder. Bjørnen regnes som sjelden, selv om det fortsatt er uvisst hvor store populasjoner som faktisk finnes.

Avfeier anklagene

I filmene viser dyrevernaktivistene hvordan bjørnene får i seg mat som ikke er en del av deres naturlige diett, og ett av klippene viser hvordan en av bjørnene spiser sin egen avføring.

På tross av at aktivistene også mener at forholdene til flere av de andre dyrene i parken er dårlige, avfeier Bandung Zoos talsperson anklagene og omtaler saken som «gammel», skriver kanalen.

Borgermesteren i Bandung, Ridwal Kamil, har tidligere uttalt at myndighetene ikke har noen makt over dyreparken, ettersom den er drevet av private aktører.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer