Dyrepark lokker med søte løveunger, men når de blir eldre blir de avlivet som «overskuddsdyr»

Ni av 13 løveunger har blitt avlivet i Borås dyrepark siden 2012.

BORÅS: Siden 2012 har ni av de 13 løveungene som er født i parken blitt avlivet selv om de var friske. To har dødd en naturlig død, mens to har blitt omplassert til en annen dyrepark. Løvene på bildet fikk bare leve i et drøyt år. Foto: Borås dyrepark
BORÅS: Siden 2012 har ni av de 13 løveungene som er født i parken blitt avlivet selv om de var friske. To har dødd en naturlig død, mens to har blitt omplassert til en annen dyrepark. Løvene på bildet fikk bare leve i et drøyt år. Foto: Borås dyrepark Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Løvene og løveungene er det store trekkplasteret i den svenske dyreparken i Borås, men SVT kan nå avsløre deres metoder for å holde dyrebestanden under kontroll.

Dyreparken lokker nemlig besøkende med de pelskledde små, men avliver dyrene når de blir eldre.

Siden 2012 har tretten løver blitt født i dyreparken. Av disse lever bare to i dag. To har dødd av andre årsaker, mens ni har blitt avlivet selv om de var friske.

- Overskuddsdyr

I 2012 ble de fire løveungene Rafiki, Nala, Sarabi og Simba født. Bare et drøyt år senere avlivet dyreparken dyrene som det de omtaler som «overskuddsdyr».

Siden den gang har ytterligere fem løveunger måttet bøte med livet.

Bo Kjellson, som er sjef for dyreparken, sier til SVT at det er vanskelig å definere nøyaktig hva et «overskuddsdyr» er.

- Det går ikke an å på generelt grunnlag si hva et overskuddsdyr er, men det er et dyr som av en eller annen grunn ikke passer inn i vår kolleksjon. Dette er egentlig et resultat av et godt avlsarbeid, sier han.

De seneste tilskuddene til løvefamilien i Borås (Potter, Weasley, Granger og Dolores) ble født for et drøyt år siden. Så sent som i går ettermiddag ble Potter og Weasley avlivet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer