Dyreparken i København får internasjonal oppmerksomhet

Avlivet frisk sjiraffunge i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flere internasjonale dyrevernsorganisasjoner har reagert på at dyreparken Zoo i København i dag avlivet en frisk sjiraffunge på 18 måneder.

Overfor danske Extra Bladet bekreftet København Zoos kommunikasjonsrådgiver Tobias Stenbæk litt etter halv ti at sjiraffungen Marius er død.

- Nå er sjiraffen død. Det gikk helt etter planen, sier han.

Flere tusen personer signerte underskriftskampanjen «Red Marius» på nett og ba om at dyrehagen ombestemte seg. Facebook-gruppen «Imod aflivning af giraffen fra Zoo i København?» har i skrivende stund omtrent 2800 medlemmer. På det sosiale nettverket ble det invitert til demonstrasjon ved dyreparken i dag.

Forebygge innavl Dyreparken har på grunn av avlsprogrammet som skal forebygge innavl ingen mulighet til å redde eller overføre sjiraffen, selv om den er helt frisk.

Saken får også stor oppmerksomhet internasjonalt, og dyreparker fra flere land nådde ut til danskene der de ba om å overta sjiraffen som heter Marius.

Tilbud fra England og Sverige Yorkshire Wildlife Park (YWP) nær Doncaster i England er en av dyreparkene som hadde kapasitet til å ta vare på Marius. De har ifølge BBC en moderne sjiraff-innhegning med fire mannlige sjiraffer og kapasitet til å ta i mot en til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer