Dyrepasser drept av tiger i England

En kvinnelig dyrepasser ble angrepet og drept av en tiger i en dyrepark i Cumbria nordvest i England fredag.

DYREPASSER DREPT: Bildet viser en tiger ved South Lakes Wild Animal Park i England, der en kvinnelig dyrepasser ble angrepet og drept av en tiger i går. Om tigeren på bildet er den skyldige, vites ikke. Foto: Wikimedia commons
DYREPASSER DREPT: Bildet viser en tiger ved South Lakes Wild Animal Park i England, der en kvinnelig dyrepasser ble angrepet og drept av en tiger i går. Om tigeren på bildet er den skyldige, vites ikke. Foto: Wikimedia commonsVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sarah McClay var ansatt som dyrepasser i South Lakes Wild Animal Park, nær Dalton-in-Furness i Cumbria.

Fredag ble 24-åringen angrepet av en sumatratiger og påført store skader i hode og hals. Hun døde senere av skadene på sykehuset, melder BBC.

McClay blir beskrevet som en svært erfaren dyrepasser, men det er uklart hvorfor hun gikk inn i innhegningen til tigeren.

De ansatte skal ikke være i direkte kontakt med tigrene, opplyser ledelsen i den snart 20 år gamle dyreparken, som både har sumatratigre og sibirtigre.

- Av uforklarlige årsaker åpnet hun døra og gikk inn i innhegningen. Vi kommer aldri til å få vite hvorfor hun gjorde dette uten å si ifra til andre. Det var ingen grunn til at hun skulle gå inn der, sier dyreparkens eier David Gill.

Sumatratigrene regnes som en utrydningstruet dyreart, som holder til i fem naturreservater på øya Sumatra i Indonesia.

Bestanden av ville sumatratigre er nå trolig nede i under 400 dyr, mens drøyt 200 lever i fangenskap i dyrehager verden over.

(NTB)