Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dyrepasser drept av utrydningstruet tiger i Florida

Tragedie i Palm Beach Zoo.

SJELDEN: Dette er én av de fire svært sjeldne malasiatigerne i Palm Beach Zoo. Det er ikke klart om dette er tigeren som angrep en dyrepasser. Foto: Gary Coronado/The Palm Beach Post
SJELDEN: Dette er én av de fire svært sjeldne malasiatigerne i Palm Beach Zoo. Det er ikke klart om dette er tigeren som angrep en dyrepasser. Foto: Gary Coronado/The Palm Beach Post Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Dyrepasser Stacey Konwesier var fredag ettermiddag i ferd med å gjøre klart til en oppvisning kalt «Tiger Talk» i dyreparken Palm Beach Zoo da hun ble angrepet av en hanntiger, sier talsperson for dyreparken, Naki Carter, til Sun Sentinel.

Konwesier hadde jobbet tre år i Palm Beach Zoo og var en tigerekspert som drev med det dyreparken kaller «normale prosedyrer» da tigeren angrep. Også ektemannen hennes jobber for dyreparken.

- Stacey var en ekspert. Hun viet livet sitt til sin misjon om å beskytte tigerne, sier Carter.

«Tigerhvisker» - Jeg omtalte henne som en tigerhvisker. Hun snakket et språk bare hun og tigerne kunne forstå. Jeg har ikke ord for å beskrive hvor høyt hun elsket disse tigerne, sier Carter til Palm Beach Post.

Hanntigeren ble raskt skutt med bedøvelsesmiddel etter at den hadde angrepet. Andre ansatte må så vente en kort periode på at bedøvelsen skulle virke før de kunne gripe inn, skriver CNN.

Konwesier ble fløyet til St. Mary´s Medical Center hvor hun døde.

Svært sjelden Hendelsen vil bli etterforsket av Florida Fish and Wildlife Conservatioin Commission.

Tigeren som angrep var en malasiatiger. Den er svært utrydningstruet.

- I det fri finnes færre enn 250 malasiatigere. Fire lever her i Palm Beach Zoo. Dyrepasserne hjelper til med å pare tigerne for å hindre at de dør ut, sier Carter.

Hendelsen skjedde på et lukket område så ingen av de besøkende i dyreparken skal ha vært i fare på noe tidspunkt. Inntil videre holder Palm Beach Zoo stengt.

Flere angrep Det har vært flere tigerangrep det siste året.

I januar ble en dyrepasser i en dyrehage i Australia grunnlagt av den berømte Steve Irwin angrepet og alvorlig skadet av en tiger.

I september ble en dyrepasser drept av en sumatratiger i dyreparken i Hamilton i New Zealand.

I juni i fjor ble en mann drept i Tblisi i Georgia av en tiger som hadde rømt fra byens dyrepark etter en flom.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!